Νησιά, νησιά, νησιά, συνεχώς και παντού γι’ αυτά ακούμε, γράφουμε και διαβάζουμε. Σύμφωνοι και ένα μεγάλο «ναι». Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου (μπορεί και όχι, πάμε παρακάτω) και το να την περιορίζουμε στο «γύρω γύρω θάλασσα» είναι κρίμα. Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έρχεται, ευκαιρία είναι αυτό να το αναδείξουμε…

Πελοπόννησος, φίλες και φίλοι. Ούτε καράβια, ούτε τίποτα. Γλιτώνεις δηλαδή το… νεφρό που σου ζητάνε οι ακτοπλοϊκές για να σου κάνουν τη χάρη να μην κολυμπήσεις. Γλιτώνεις επίσης από ευκαιρίες του στιλ «3 βράδια μόνο 600 ευρώ» – ΟΚ, υπάρχουν πάντα και χειρότερα (ή καλύτερα, όπως το δει κανείς), όπως αυτό το “loft” στη Νέα Σμύρνη.

Σε απόσταση αυτοκινήτου λοιπόν (ή ΚΤΕΛ, γιατί όχι) συναντάμε πολύ ωραία μέρη, που τίποτα δεν τους λείπει για να περάσουμε όμορφα και ωραία το τριήμερο μας. Σίγουρα θα είναι πιο οικονομικά, κάτι ενδεχομένως και απαραίτητο, αφού το καλοκαίρι μόλις άρχισε και οι περισσότεροι μετράμε ανάποδα για τη θερινή άδεια, για το καλό «διακοποπακέτο».

Αρκετά φλυαρήσαμε. Πάμε να δούμε 5 μέρη «κάτω απ’ το αυλάκι» που μπορείς να πας τώρα του Αγίου Πνεύματος (έχει ακόμα δωμάτια) ή όποτε σε βολέψει. Μια χαρά είναι για «όποτε».

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πελοπόννησος rules

Καλαμάτα

Δεν σταματάει να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να χάνει τον εαυτό της. Ειδικά από τότε που φτιάχτηκε πλήρως ο δρόμος και έγινε piece of cake το να πας εκεί από την Αθήνα.

Η Καλαμάτα έχει γίνει trend και τώρα του Αγίου Πνεύματος οι προκρατήσεις για διαμονή έχουν αγγίξει το 80% και η τάση είναι σταθερά ανοδική. Χαμηλές τιμές, ομορφιά και ατμόσφαιρα, κάνουν την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας μια εξαιρετική επιλογή για να ξεσκάσουμε. Και σε απόσταση αναπνοής θα βρεις ένα σωρό καταπληκτικές παραλίες, όρεξη να έχεις…

Τολό

Δίπλα στο πολύ πιο κοσμοπολίτικο Ναύπλιο, μια αρκετά πιο προσιτή λύση για να ξεφύγεις από τις έγνοιες της καθημερινότητας. Είναι άρτια τουριστικά οργανωμένο, με πολλά ξενοδοχεία για να επιλέξεις, τα περισσότερα πάνω στο κύμα – και μιλάμε κυριολεκτικά.

Η θάλασσα είναι ρηχή, ζεστή και με υπέροχο χρώμα, το τοπίο εξαιρετικό. Μπορείς να κάνεις και θαλάσσιο ποδήλατο, έτσι για την άσκηση, για τη «φάση».

Στα συν για το Τολό το ότι έχει και πολύ καλό φαγητό, με Νο1 επιλογή αν μας ρωτάς τη Ρόμβη – οι μύστες ξέρουν ακριβώς το γιατί.

Ξυλόκαστρο

Ακόμα μια επιλογή δίπλα στην Αθήνα που έχει διαχρονικά «ρεύμα» και σίγουρα του Αγίου Πνεύματος θα φτάσει άνετα πάνω από το 90% σε πληρότητα.

Βρίσκεις καλά και φτηνά για να μείνεις, σε ένα μέρος που έχει μάθει από παλιά να υποδέχεται κόσμο και αυτή είναι μια πολύτιμη τεχνογνωσία.

Κατάκολο

Στη δυτική Πελοπόννησο, στο νομό Ηλείας, βρίσκουμε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Το Κατάκολο, ειδικά αν έχεις και μικρά παιδιά, μπορεί να αποτελέσει ιδανική βάση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για να ανακαλύψεις, αν σε ψήνει η αναζήτηση, ένα σωρό νέα μέρη και αμμώδεις παραλίες πολλών χιλιομέτρων.

Πήγαινε επίσης και μια βόλτα στην αρχαία Ολυμπία, αξίζει και με το παραπάνω. Γενικώς η Ηλεία είναι μια από τις πλέον παραγνωρισμένες περιοχές της χώρας. Ευκαιρία να καταλάβεις πως πολύ κακώς συμβαίνει αυτό και να το απολαύσεις χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία.

4 προορισμοί στην Πελοπόννησο για του Αγίου Πνεύματος για σένα που δεν βρίσκεις στα νησιά