Σου συνέβη να πήγες κάπως, κάπου, κάποτε διακοπές και να μετάνιωσες την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκες εκεί πέρα; Είτε επειδή αυτό που συνάντησες ήταν πολύ μακριά από αυτό που ήθελες είτε επειδή δεν βρήκες ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις είτε πολύ απλά επειδή δεν σου έκανε κλικ ή ήταν λάθος το timing; Τότε το topic που ανέβηκε στο Reddit θα μιλήσει απευθείας στην πληγωμένη τη ψυχούλα σου.

«Που δεν θα ξαναπηγαίνατε διακοπές καλοκαίρι στην Ελλάδα;», τέθηκε το ερώτημα. Και αλήθεια είναι, πως εξ ορισμού μιλάμε για κάτι το υποκειμενικό. Έχει να κάνει με τα βιώματα, τις συνθήκες, τα γούστα.

Άλλου για παράδειγμα του φταίνε οι παραλίες, άλλος δεν μπορεί την πολυκοσμία, άλλος το ακριβώς αντίθετο (την «ερημιά» δηλαδή), κάποιος δεν βρήκε αυτό που έψαχνε στο φαγητό, στο σπίτι που νοίκιασε. Και πάει λέγοντας…

Άρα ας το δούμε λίγο ψύχραιμα αν παρακάτω κάποιος βρίζει ένα μέρος που αγαπάμε εμείς πολύ. Δεν χρειάζεται άλλωστε να συμφωνούμε σε όλα, θα ‘ταν τόσο βαρετό κάτι τέτοιο.

Κι έπειτα, ποτέ δεν ξέρεις, ίσως μέσα από τη λίστα του «δεν μου αρέσει» να βρεις κάτι που θα σε γλιτώσει από το να βρεθείς μελλοντικά στην ίδια θέση. Δεν είναι δα και αμελητέο…

10 μέρη στην Ελλάδα που στο Reddit απάντησαν πως δεν θα πήγαιναν ξανά διακοπές (και γιατι)

1. «Μύκονο. Πήγα μια φορά για να δω πως είναι πριν αρκετό καιρό και πριν οι τιμές ξεφύγουν τελείως. Η νυχτερινή ζωή ήταν ωραία αλλά είχε υπερβολικά πολύ κόσμο ακόμα και στο τέλος του off season. Επίσης δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς παραπάνω προσφέρει από θέμα παραλίας και φύσης συγκριτικά με αλλά νησιά».

2. «Σαντορίνη. Ξέρω ότι όλοι τη λατρεύουν αλλά μέρος που δεν έχει παραλία νορμάλ για να κάνω μπάνιο, δεν είναι για εμένα προορισμός διακοπών. Ωστόσο θα ήθελα να τη δω σε άλλη εποχή μόνο για τα τοπία»

3. «Έχω ξενερώσει με τις Κυκλάδες γενικά ξερονήσια , φούλ στον τουρισμό με τιμές στον Θεό. Έχω ξενερώσει επίσης και με την Χαλκιδική μόνο για φοιτητές είναι, για οικογένειες και τουρίστες από τα Βαλκάνια. Αλλά εκεί που δεν πατάω με τίποτα ξανά είναι η Λευκάδα, η Χαλκιδική των Επτανήσων με  τους κακοτράχαλους δρόμους»

4. «Νομίζω Σίφνο. Τέρμα βαρετό νησί, ούτε νυχτερινή ζωή είχε ούτε τίποτα όμορφο. Ένας ξερότοπος, με θάλασσες όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Πήγαμε 2 (ή 3) χρονιές γιατί οι γονείς μου κουράζονταν φουλ στην δουλειά τις συγκεκριμένες χρονιές και εκεί ήταν όλα δίπλα. Π.χ. σε μια πλαζ έβρισκες δωμάτια, πιτσαρία, εστιατόρια, μπαρ όλα δίπλα και χωρίς ανάγκη για μετακινήσεις. Αλλά πέρα από αυτό τίποτα»

5. «Στη Χαλκιδική. Ωραίες παράλιες αλλά υπερκορεσμένες με τους χειροτέρους τύπους ανθρώπων. Ινσταγκραμ θοτακια με τους αναβολιασμένους γκόμενους, ακριβά αυτοκίνητα με πινακίδες Βουλγαρίας παρκαρισμένα έξω από παρακμιακά μπιτσόμπαρα. Μεγάλες αποστάσεις αρά τρως πολύ χρόνο στο δρόμο.

Το nightlife είναι μόνο για 18χρονα κοριτσάκια και braindead κλαρινογαμπρούς. Η συνολική αισθητική της περιοχής είναι κιτς, με το σουβλατζίδικο που πας μετά το μπάνιο να βρίσκεται ανάμεσα σε ένα βουλκανιζατέρ και ένα γουνάδικο με επιγραφές στα ρώσικα.

Όποιος έχει συνηθίσει διακοπές σε νησιά, θεωρώ ότι θα απογοητευτεί πραγματικά με τη Χαλκιδική. Είναι σαν να πηγαίνεις διακοπές στη Βουλιαγμένη»

6. «Λευκάδα. Οι πιο ωραίες θάλασσες που έχω δει αλλά πέρα από αυτό είναι ένα μέρος που έχει ξεμείνει στη δεκαετία του ‘90 με Ιταλούς και Βαλκάνιους τουρίστες. Και φυσικά το νησί βουλιάζει γιατί πας με αμάξι. Ποτέ ξανά»

7. «Ικαρία!!! Μέτριες παραλίες με παγωμένη θάλασσα και 6-7 μποφόρ τις καλές μέρες. Άθλιο οδικό δίκτυο. Χάλια φαγητό με ελάχιστες εξαιρέσεις. Σταρχιδιστές επαγγελματίες που απλά δε θέλουν να δουλέψουν (ναι ξέρω, είναι όλα “χαλαρά” στην Ικαρία). Το νησί είναι μόνο για τζιβάτους και χιπστέρια που περνάνε όλη τη μέρα πίνοντας μπάφους»

8. «Σαμοθράκη δύσκολα να επέλεγα σήμερα. Όχι ότι όταν πήγαμε περάσαμε άσχημα, απλά ήμασταν σε διαφορετική φάση/περίοδο (φοιτητές)»

9. «Θάσος. Ξέρω ότι βολεύει στη Βόρεια Ελλάδα γιατί είναι κοντά, αλλά ειλικρινά έχει μια από τις πιο άσχημες χώρες που έχω δει στη ζωή μου. Είναι γεμάτη με τα πιο τουριστικά πράγματα, είναι λες και έχει μείνει από το 1992 (πλαστικούρα, παιχνιδομηχανές, όλο το βάιμπ) και οι παραλίες της είναι απλά οκ. Μου άρεσε μόνο εκείνη με τους φοίνικες(;) αλλά είναι όλη ένα μεγάλο μπιτς μπαρ, δεν είναι καθόλου καθαρή και ο κόσμος εκεί είναι Χαλκιδική Καλλικράτεια ×5. Στα καλά είναι ότι έχει σχετικά νορμάλ δρόμους. Επίσης δεν πρόλαβα να δω την ορεινή μεριά της, οπότε μπορεί να έχει κάτι να δώσει από φυσικό τοπίο»

10. «Προσωπικά κακές διακοπές δεν έχω κάνει αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι πιο αδιάφορες που έκανα ήταν ένα καλοκαίρι πριν λίγα χρόνια στην Ζάκυνθο. Δεν θα ξαναπηγαινα για διάφορους λόγους αλλά κυρίως για τις παραλίες. ‘Η θα ήταν κακές και παρατημένες η θα ήταν πολύ προσεγμένες αλλά με ακραία πολύ κόσμο. Το μόνο καλό ήταν ότι έφαγα ένα από τα καλύτερα γεύματα μου εκεί που έχω φάει στην ζωή μου σε μια μικρή ταβέρνα. Δεν είχε να κάνει ούτε με το οικονομικό κομμάτι καθώς έμεινα σε εξαιρετικό και ήσυχο μέρος αλλά το highlight για εμένα είναι πάντα οι παραλίες και τα τοπία».