Νιώθετε αρκετά άνετα για να φάτε το γεύμα σας ενώ περιτριγυρίζεστε από πλήθος γυμνών ανδρών και γυναικών που συναντάται πρώτη φορά;  Σύμφωνα με τους New York Times, η νέα τάση στο φαγητό είναι το Füde Dinner Experience, δείπνα χωρίς ρούχα που τρως με αγνώστους. Το Füde Dinner Experience διοργανώνεται από την καλλιτέχνιδα και μοντέλο Charlie Ann Max, η οποία είπε στους New York Times ότι κάνει τις εκδηλώσεις της να μοιάζουν με πίνακες της Αναγέννησης επειδή είναι ρομαντική κατά βάθος.

Για $88, και αφού η κυρία Max έχει εγκρίνει τις αιτήσεις, οι επισκέπτες συγκεντρώνονται για να απολαύσουν, σύμφωνα με τον ιστότοπο: «σε έναν απελευθερωτικό χώρο που γιορτάζει τον πιο αγνό εαυτό μας, μέσα από τη μαγειρική με βάση τα φυτά, την τέχνη, το γυμνό και την αγάπη για τον εαυτό μας». Με άλλα λόγια: Είναι ένα γυμνό vegan δείπνο με ένα σωρό αγνώστους. 

Οι δραστηριότητες που προσφέρονται στην κοινότητα του Füde είναι ποικίλες και μπορεί να περιλαμβάνουν αναπνοή, χορωδία/τονισμό φωνής, γιόγκα, διαλογισμό, θεραπεία λουτρών ήχου, κίνηση, τέχνη, ζωγραφική ζωή, δημιουργική γραφή, μαθήματα μαγειρικής και εργαστήρια. Εκτός από τις δραστηριότητες που αναφέρονται παραπάνω, οι εκδηλώσεις μας προσφέρουν επίσης σεμινάρια με θέματα όπως  η αυτοφροντίδα και η προσωπική ανάπτυξη.

Πίσω στην εποχή της πανδημίας, η καλλιτέχνης δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Instagram με την ονομασία Füde, όπου μοιραζόταν τις vegan συνταγές της, μαζί με φωτογραφίες των πιάτων δίπλα στο γυμνό της σώμα. Κάθε φορά που ένας από τους οπαδούς της αναπαρήγαγε τη συνταγή και αναδημοσίευε το πιάτο, η Max έκανε μια δωρεά στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις No Kid Hungry και στο Appetite for Change.  Αρχικά, τα δείπνα ήταν μόνο για προσκεκλημένους, αλλά ή ίδια σταδιακά επέτρεψε την είσοδο και σε ανθρώπους που είχαν ακούσει γι’ αυτά μέσω Instagram, ή από στόμα σε στόμα.  

Τι μάθαμε διαβάζοντας το site τους για τα σεμινάρια τους; “Το Füde Breathwork Experience είναι ένα δυνατό και μεταμορφωτικό ταξίδι που συνδυάζει το γυμνό σώμα με τη θεραπευτική δύναμη της αναπνοής. Σε αυτό το ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε πλήρως και να απαλλαγείτε από τυχόν σωματικά ή συναισθηματικά εμπόδια καθώς συμμετέχετε σε μια καθοδηγούμενη πρακτική αναπνοής. Η πράξη της αναπνοής έχει τη δυνατότητα να επιφέρει βαθιές αλλαγές και γνώσεις, βοηθώντας στην απελευθέρωση της έντασης και του στρες, στη σύνδεση με τα συναισθήματά σας και στη βαθύτερη αίσθηση αυτογνωσίας.  Όλα τα σώματα είναι ευπρόσδεκτα. Παρακαλούμε να έχετε ανοιχτό μυαλό και να είστε έτοιμοι να αφήσετε τα ρούχα και τις αναστολές σας. Ας συνδεθούμε, να αναπνεύσουμε και να αναπτυχθούμε μαζί”. Δεν ξέρουμε πώς πρέπει να νιώσουμε.

Η παγκόσμια περιοδεία του Füde Dinner Experience
Λος Αντζελες / 25 & 27 Ιουνίου 2023 και 9 & 16 Ιουλίου 2023
Νέα Υόρκη / 23 Ιουλίου 2023
Λονδίνο / 30 Ιουλίου 2023
Βερολίνο / 7 Αυγούστου 2023
Μαδρίτη / 19 & 20 Αυγούστου 2023
Βαρκελώνη / 26 & 27 Αυγούστου 2023
Παρίσι / 2 & 3 Σεπτεμβρίου 2023
Λονδίνο / 10 Σεπτεμβρίου 2023
Νέα Υόρκη / 17 Σεπτεμβρίου 2023
Πόλη του Μεξικό / 29 Οκτωβρίου 2023