Tα ποδοσφαιρικά liveblog του Guardian είναι ο ορισμός του «έτσι (πρέπει να) γίνεται». Ενώνουν γνώση, άποψη, (βρετανικό) χιούμορ, σαρκασμό, σε κάνουν να τα απολαμβάνεις όσο το παιχνίδι αυτό καθαυτό. Και είναι δημοσιογραφία. Πραγματική. Κάτι που έγινε ξεκάθαρο μετά το ιστορικό διπλό της Εθνικής μας στο «Γουέμπλεϊ» (2-1). Εις μνήμην Τζορτζ Μπάλντοκ.

Παρακάτω, μπορείς να διαβάσεις το σχόλιο που γράφτηκε αμέσως μετά τη λήξη στο live της βρετανικής ιστοσελίδας. Τονίζουμε το «αμέσως». Ούτε νεύρα για την ήττα, ούτε σκληρή κριτική στη δικιά τους ομάδα (θα γίνει, στο σωστό χρόνο), μόνο σωστή ιεράρχηση όσων όντως είχαν σημασία και έπρεπε να αναδειχτούν στην «κάψα» της στιγμής.

«Είναι ακριβώς αυτό που αξίζει η Ελλάδα. Τι απόδοση κάτω από τις πιο δύσκολες των συνθηκών. Ήταν υπέροχοι από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Νίκησαν την Αγγλία για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Σκόραραν στο “Γουέμπλεϊ” για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα της Αγγλίας σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις! Πήραν νίκη που άξιζαν και έτσι, τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τον πεσόντα συμπαίκτη τους Τζορτζ Μπάλντοκ. Η πιο γλυκόπικρη από τις ένδοξες νίκες», έγραψε ο συντάκτης του Guardian.

Δες εδώ το σχόλιο του Guardian μετά το Αγγλία – Ελλάδα 1-2:

Ο Guardian δίδαξε δημοσιογραφία μετά το Αγγλία – Ελλάδα, αλλά έλα μωρέ, τι ξέρουν αυτοί

Τι υπέροχο κείμενο. Συμπυκνωμένα νοήματα και αναγνώριση του δίκαιου του αποτελέσματος, του ιστορικού βάρους του γεγονότος. Μπορείτε να φανταστείτε ποτέ εδώ κάτι αντίστοιχο; Δεν θα πούμε όχι, γιατί πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, αλλά κατά κανόνα η ελληνική δημοσιογραφία είναι αυτή που ψάχνει τετραγωνικά και αξία σπιτιών μετά τις τραγωδίες. Και μετά ζητάει συγνώμη μόνο και μόνο για να πάμε παρακάτω μέχρι να συμβεί ξανά κάτι άλλο και πάλι από την αρχή…

Πάλι καλά μέσα σε αυτό το ζόφο «ανθρωποφαγίας» που έρχεται μια ομάδα να μας κάνει να «βάλουμε» ξανά το χαμόγελο στο πρόσωπό μας. Όχι μόνο για τη νίκη – τεράστια κι αν είναι για την Ελλάδα. Όσο για τον τρόπο, για το ήθος και το ύφος. Να δες εδώ την ομιλία του κάπτεν Μπακασέτα πριν από τη σέντρα του ματς με την Αγγλία. Και ανατρίχιασε ελεύθερα…