Ποδοσφαιρικά αν το απομονώσεις, η επίσκεψη της Σέλτικ στο Ντόρτμουντ, για την 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League ήταν ένας εφιάλτης. Το τελικό σκορ, 7-1 υπέρ της Μπορούσια, το περιγράφει με τον πιο εύγλωττο τρόπο, 5 από ημίχρονο είχαν μαζέψει οι Κέλτες, τους ήρθαν… καταπέλτες.

Τρίτη 7άρα στη Νο1 διασυλλογική διοργάνωση τα τελευταία χρόνια για τους Σκωτσέζους, απλά το επισημαίνουμε, δεν είναι εκεί το θέμα μας. Αυτά ας τα λύσει ο Μπρένταν Ρότζερς και οι παίκτες του, το τι έφταιξε δηλαδή και διασύρθηκαν στο παιχνίδι. Εμείς θα στρέψουμε το βλέμμα στην κερκίδα.

Κόντρα στο No Politica που δια ροπάλου σχεδόν θέλει να επιβάλλει η UEFA στις διοργανώσεις της, οι φαν της Σέλτικ πήραν ξεκάθαρα θέση για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Με συνθήματα “Free Palestine”, με σημαίες της Παλαιστίνης, αλλά και του Λιβάνου. Κι αυτό την ώρα που το Ιράν εξαπέλυε επίθεση με πυραύλους στο Ισραήλ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι οπαδοί της ομάδας της Γλασκώβης τοποθετούνται ηχηρά και δημοσίως στο εν λόγω ζήτημα. Πέρυσι, στο παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης πάλι για το Champions League, είχαν εμφανίσει δεκάδες παλαιστινιακές σημαίες στο «Σέλτικ Παρκ». Η UEFA τιμώρησε τότε την ομάδα τους με βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Αλλά αυτό, καταπώς η πράξη έδειξε, δεν λειτούργησε ούτε αποθαρρυντικά ούτε αποτρεπτικά. Λίγο καιρό μετά, εμφάνισαν πανό καταγγέλλοντας τη Γενοκτονία στη Γάζα, ενώ χθες (1/10) προχώρησαν σε νέα δυναμική παρέμβαση.

Για το πλήρες της αφήγησης, οι εν λόγω κινήσεις προέρχονται από τους Ultras (Green Brigade), τους σκληροπυρηνικούς δηλαδή της κερκίδας του σκωτσέζικου συλλόγου. Από το 2006 όταν και σχηματίστηκαν ως σύνδεσμος, δηλωμένοι αριστεροί και αντιφασίστες, έχουν μακρύ ιστορικό ενεργειών που ξεφεύγουν από το αμιγώς ποδοσφαιρικό πλαίσιο.

Δες φωτογραφίες και βίντεο με τα πανό και τις σημαίες που εμφάνισαν οι Ultras της Σέλτικ στη Γερμανία: