Οι κακές οι γλώσσες θα πουν πως, έστω και έτσι, έστω κατόπιν εορτής, διαπιστώσαμε πως ο Ροντόλφο Πισάρο είναι τελικά ικανός να κάνει και επιθέσεις. Κάτι που στον ένα χρόνο που κράτησε η παρουσία του στην ΑΕΚ, δεν το είδαμε ιδιαίτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στον ένα χρόνο που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα, κατέγραψε μόλις 1 ασίστ στο ενεργητικό του. Γκολ για το… Φως στο Τούνελ (αγνοείται τουτέστιν ως stat) και όλα αυτά σε 725 λεπτά συμμετοχής που επιμερίστηκαν σε 22 ματς. Για παίκτη του 1 εκατ. ευρώ (σε απολαβές) σαν πολλά δεν είναι τα λεφτά και ελάχιστα τα όσα έδωσε;

Πάντως, στα λόγια, το «’χει». Μπορεί να γίνει πολύ επιθετικός. Μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας του μετά την αποχώρηση του για την Μασατλάν, χαρακτήρισε την απόφασή του να αγωνιστεί στην Ένωση ως τη χειρότερη της καριέρας του. Παραλλήλως άφησε σαφείς αιχμές τόσο για τους Κιτρινόμαυρους όσο και γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τη χώρα μας.

3 φορές χειρότερη σε διαφθορά η Ελλάδα από το Μεξικό είπε ο «τουρίστας» Πισάρο φεύγοντας από την ΑΕΚ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πισάρο

«Θα έλεγα ότι ήταν η χειρότερη απόφαση που πήρα ποτέ, να πάω στην Ελλάδα, επειδή η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο, να αγωνίζομαι. Αν έπρεπε να ξαναπάρω την απόφαση, δεν θα το έκανα. Βλέποντας όλα αυτά που έγιναν. Αυτές είναι καταστάσεις ζωής που σε κάνουν να μάθεις και να εκτιμάς», δήλωσε ο Μεξικάνος μεσοεπιθετικός.

Ήταν ένας παίκτης που ο Ματίας Αλμέιδα είχε ζητήσει προσωπικά, ο Αργεντινός κόουτς άλλωστε τον στήριξε όσο περισσότερο γινόταν. Τουλάχιστον ο Πισάρο τον ευχαρίστησε, δεν ήταν αγνώμων. Εν αντιθέσει με όσα είπε για τη διοίκηση της Ένωσης και για τη χώρα μας, εν γένει.

«Χωρίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τον Αλμέιδα. Στην τελική, αυτοί που κυβερνούν και βρίσκονται στην κορυφή, και το λέω γιατί στην Ελλάδα έχει σημασία, ήταν πολύ… μαφία. Αν στο Μεξικό υπάρχει διαφθορά, στην Ελλάδα τα πράγματα είναι τρεις φορές χειρότερα. Και η διοίκηση είχε πολύ να κάνει με αυτό, και δεν την εμπιστευόμουν».

Γιατί αυτό που κάνει ο Πισάρο στην ΑΕΚ είναι κατά βάση unfair

Ανεξαρτήτως του πώς εξελίχθηκε η ιστορία, το πώς αποχωρείς από μια ομάδα που σε έχει σεβαστεί ως επαγγελματία, δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα σου. Ναι, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον Πισάρο στην Ένωση. Συμβαίνει. Μπάλα είναι. Πότε γυρίζει πότε δεν γυρίζει.

Πόσο μη cool είναι, ωστόσο, να βγαίνεις μετά από μακριά και δημοσίως και να κατηγορείς την «πρώην» χωρίς να κάνεις ίχνος αυτοκριτικής; Ειδικά όταν έχεις πάρει ζεστό 1 «χαρτί» για να την βγάζεις κατά κανόνα κάπου μεταξύ αράγματος και «δεν με καταλαβαίνουν ρε φίλε». Λέει επίσης ο Μεξικανός πως με τον Αλμέιδα είναι πολύ «ΟΚ». Αλλά πόσο καλό του κάνει (spoiler: καθόλου) όταν τον αδειάζει έτσι και ειδικά όταν ο κόουτς συνεχίζει να δουλεύει στον Οργανισμό που αυτός κατακρίνει;

Προφανώς και όλοι μπορούν να πουν την άποψή τους – κι εμείς αυτό κάνουμε. Προφανώς επίσης και δικαιούται να υπερασπίζεται τον εαυτό του για να δικαιολογήσει την αποτυχία. Απλά είναι unfair ο τρόπος που το κάνει, το timing. Για όλους τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω.

Ο αστικός μύθος θέλει τους ξένους ποδοσφαιριστές που έρχονται στην Ελλάδα να βρίσκουν εδώ τον παράδεισό τους. Μπάλα, ήλιος, θάλασσα, ωραίες γυναίκες, διασκέδαση και πάει λέγοντας.  Ο Πισάρο πάντως δεν θα ήταν ποτέ χρήσιμος για τις ανάγκες ενδεχόμενης διαφήμισης του.… ΕΟΤ.

Να θυμίσουμε, για το πλήρες της αφήγησης, πως ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός πήγε στην ΑΕΚ από την Ιντερ Μαϊάμι ως ελεύθερος το 2023 καθώς έπρεπε να πάρει τη θέση του εκεί άμεσα ο Λιονέλ Μέσι. Ήρθε με περγαμηνές, με υποσχέσεις. Ο χωρισμός όμως ήταν τελικά άσχημος. Και με βαριές κουβέντες.