Όταν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς, δήλωνε με αφορμή τη λήξη του Ραμαζανιού ότι «μία γυναίκα πρέπει να διατηρεί μία ηθική ορθότητα και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να γελάει δυνατά δημοσίως», ο Θεός της Ηλιθιότητας έτριψε με ικανοποίηση τα χέρια του και χαμογέλασε σαρδόνια για τη μεγάλη απήχηση που έχει το δόγμα του στους θνητούς επί γης.

Δεδομένη η επικινδυνότητα που διέπει τόσο το περιεχόμενο των συγκεκριμένων δηλώσεων όσο και το περιεχόμενο των εγκεφάλων που ενστερνίζονται μισογύνικες απόψεις ή θέσεις που κατατάσσουν τη γυναίκα σε δεύτερη μοίρα. Δεδομένο, βέβαια και το γεγονός ότι ζητήματα σαν κι αυτό δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ελαφρά τη καρδία.

Κάτι που φαίνεται πως είναι κατανοητό, τόσο από τις γυναίκες στην Τουρκία, όσο και από χιλιάδες διαδικτυακές ακτιβίστριες ανά τον κόσμο, που έσπευσαν να αντικρούσουν την απίστευτη δήλωση Αρίντς βγάζοντας φωτογραφίες στις οποίες γελούν με όλη τους τη ψυχή.

Τα hashtags #direnkahkaha (αντίδραση μέσω γέλιου) και #direnkadin (γυναίκες που αντιστέκονται) έχουν γίνει ήδη trending στο Twitter και προσελκύουν ολοένα και περισσότερες φωνές που αντιδρούν στις σκοταδιστικές απόψεις που εκφέρονται από τους ισλαμιστές του κυβερνώντος AKP.