Μπρονξ της Νέας Υόρκης, 24 Ιουλίου 1969. Ένα κοριτσάκι πορτορικανής καταγωγής έρχεται στον κόσμο φωτίζοντας τη ζωή των γονιών του, οι οποίοι κρατούν για πρώτη φορά στα χέρια τους τον καρπό του έρωτά τους νιώθοντας την καρδιά τους έτοιμη να σπάσει από ευτυχία. Πρόκειται για το ίδιο κορίτσι που μεγαλώνοντας έμελλε να κατακτήσει τον τίτλο μιας πολυτάλαντης καλλιτέχνιδος με διεθνή καριέρα, που απενοχοποίησε τις καμπύλες του γυναικείου σώματος κάνοντας τα…ζουμερά οπίσθια σήμα κατατεθέν της απόλυτης θηλυκότητας.

Στην ηλικία των επτά ετών, η μικρή Γιένιφερ Λόπες-όπως προφέρεται στην ισπανική γλώσσα-ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας, Τζένιφερ Λόπεζ ή “JLo”, έκανε την πρώτη της περιοδεία σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη, μαζί με τις άλλες κοπέλες της σχολής μπαλέτου στην οποία επιμελώς φοιτούσε εγκαινιάζοντας έτσι από την τρυφερή ηλικία μια λαμπρή καριέρα στον κλασικό και μοντέρνο χορό που αποτελεί για εκείνη πηγή άντλησης δύναμης και ζωής μέχρι και σήμερα.

Οι φιλοδοξίες της και η πίστη στον εαυτό της, την ώθησαν να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει με ιδιαίτερη επιτυχία στον κόσμο της μουσικής, του κινηματογράφου, του χορού και αργότερα σε εκείνον της μόδας σχεδιάζοντας κολεξιόν ρούχων που φέρουν την προσωπική της υπογραφή και απευθύνονται σε γυναίκες που έχουν συμφιλιωθεί με τη χυμώδη, σωματική τους διάπλαση. Η πραγματική όμως πορεία για τη δόξα ήρθε το έτος 1997, όταν οι παραγωγοί του Hollywood διέκριναν στο πρόσωπό της, την ιδανική γυναικεία παρουσία για να ενσαρκώσει την αδικοχαμένη ντίβα, Σελένα Κιντανίγια Πέρεζ, σε ένα μεγαλειώδες βιογραφικό αφιέρωμα. Μετά την καταιγιστική επιτυχία της εν λόγω ταινίας, οι προτάσεις για κινηματογραφικές ταινίες άρχισαν να πέφτουν βροχή και η στιγμή της καθιέρωσής της είχε ήδη δρομολογηθεί. Το πρώτο της single με τίτλο “If you had my love”, εκτοξεύτηκε αστραπιαία στο νούμερο 1 του Billboard chart και έγινε πλατινένιο με πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις. Από τότε, η μια επιτυχία άρχισε να διαδέχεται την άλλη και η Τζένιφερ γνώριζε πάντοτε τον τρόπο να παραμένει στην κορυφή.

Και ο δρόμος της μέχρι τη στιγμή που γνώρισε την απόλυτη ευτυχία στο σημαντικότερο ρόλο της ζωής της, σε αυτόν της μανούλας των δύο δίδυμων παιδιών της, πέρασε μέσα από ταραχώδεις σχέσεις με διάφορους αστέρες της σόουμπιζ, όπως με το “κακό παιδί της ραπ”, Παφ Ντάντι, τον πρόεδρο της δισκογραφικής εταιρίας Sony Music, Τόνι Μοτόλα, τον τραγουδιστή της σάλσα Μαρκ Άντονι, αλλά και τον ανερχόμενο τότε ηθοποιό, Μπεν Άφλεκ.

Μετά από τις πολυτάραχες λοιπόν σχέσεις της με τους παραπάνω συντρόφους και δυο γάμους που κατέληξαν σε διαζύγιο, ακολούθησε ο τρίτος γάμος της με τον Μάρκ Άντονι, το 2004 με τον οποίο και απέκτησε τα δύο της δίδυμα παιδιά. Η οικογενειακή ευτυχία όμως έμελλε κάποια στιγμή να κάνει τον κύκλο της και να φτάσει στο τέλος. Κι έτσι άλλο ένα διαζύγιο προστέθηκε το 2011, στα ήδη υπάρχοντα, από έναν γάμο που της άφησε ό,τι πιο πολύτιμο δημιούγησε στη ζωή της. Τα δυο δίδυμα παιδάκια της, τον Μαξ και την Έμα, στα μάτια των οποίων αντικρίζει τον κόσμο ολόκληρο.

Και παρ’όλο που σε πρόσφατη δήλωσή της την ακούσαμε να μας λέει ότι “δεν είναι μια παραδοσιακή μαμά”, ωστόσο η άποψή της ότι “το μόνο που χρειάζονται τα παιδιά, είναι αγάπη”, περικλείει το σημαντικότερο αγαθό μιας μαμάς προς το παιδί της, είτε είναι παραδοσιακή, είτε όχι. Και αυτό είναι κάτι που εκείνη φροντίζει να το παρέχει μεταξύ ζωντανών εμφανίσεων, συμμετοχών σε κινηματογραφικές ταινίες, σχεδιασμό της επόμενης κολεξιόν ρούχων και νέων ερώτων που εμφανίζονται συχνά στο προσκήνιο συντηρώντας τη φήμη της ως μία από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες του καλλιτεχνικού σαλονιού.

Μιας γυναίκας, που πέρα από το ταλέντο της, καθιέρωσε ένα πρότυπο γυναικείας ομορφιάς μακριά από εξαντλητικές δίαιτες και ανορεξικά, αποστεωμένα σώματα που κατά γενική ομολογία ουδεμία σχέση έχουν με τον ορισμό της απόλυτης θηλυκότητας.

Να τα εκατοστήσεις, Τζένιφερ!