Μάλλον, ούτε οι Σουηδοί έγιναν Σουηδία. Ένα ζευγάρι χωρίζει, χωρίς φωνές, καυγάδες, ίντριγκες και παρατράγουδα. Αλλά, υπάρχει δράμα. Η ιστορία της Χάνας φαίνεται ιδανική. Είναι 40, πάρα πολύ επιτυχημένη στην καριέρα της, μια μοντέρνα γυναίκα που βγαίνει ραντεβού με τον πατέρα του παιδιού της και σύντροφό της. Η φιλόδοξη καριερίστρια Χάνα χρειάζεται ένα ακόμη παιδί για να είναι τέλεια η ζωή της.

 Μέχρι που μια μέρα, εκείνος της λέει ότι δεν αντέχει άλλο τη ζωή τους. Το timing δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο, καθώς εκείνη μόλις παραιτήθηκε από την καλά αμειβόμενη δουλειά της για να ικανοποιήσει τα θέλω του συντρόφου της που ένιωθε παραμελημένος. Ξαφνικά βρίσκεται χωρίς μέρος να ζήσει, δουλειά ή οικογένεια.  Την διώχνει από το σπίτι και την ίδια στιγμή μαλώνει και με την κολλητή της που παντρεύτηκε ένα μισογύνη. Ο κόσμος της Χάνα καταρρέει κι εκείνη αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι μπορεί να κυνηγάει λάθος πράγματα στη ζωή. Ζει μια κρίση μέσης ηλικίας. Μια περίοδο συναισθηματικής αναταραχής λίγο πριν τα 40α γενέθλια της που χαρακτηρίζεται από μια έντονη επιθυμία για αλλαγή. Οι γυναίκες Generation Xers ξυπνούν τη νύχτα με πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό τους – λογαριασμούς και χρέη, επισκευές σπιτιών, φροντίδα παιδιών, γονική μέριμνα, ανησυχίες για την καριέρα, περιεμμηνόπαυση, τον σύντροφό τους (ή την έλλειψη ενός). 

Η Erika Wasserman κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο σε μεγάλου μήκους ταινίες. Το τοπίο της ταινίας είναι πανέμορφο (το γραφείο τουρισμού της Στοκχόλμης θα συμφωνούσε) κι έτσι φαίνεται κάπως ελαφριά η κρίση μέσης ηλικίας που περνάει η πρωταγωνίστρια. Αλλά, δεν είναι. Γιατί σου λέει ότι αν μόνο ικανοποιείς τις επιθυμίες σου (εδώ κυριολεκτικά στο δίνει με την ιστορία του αυνανισμού της), θα καταφέρεις να ικανοποιήσεις και τα θέλω των άλλων.  Η ταινία είναι ένα rom com που θα ήθελε να είναι φεμινιστικό. 

Η Χάνα στο τέλος θα τα πάρει όλα πίσω. Πώς; Ανέκτησε την αγάπη και την επιθυμία για τον εαυτό της και για το ποια είναι. Εννοείται ότι η ταινία εξερευνά το θέμα της μητρότητας και των σχέσεων. Κυρίως, την αναζήτηση της ευτυχίας. Η Χάνα ανακαλύπτει ότι ο δρόμος προς την ολοκλήρωση μπορεί να βρίσκεται σε απροσδόκητα μέρη, αμφισβητώντας τις προκαταλήψεις της για το τι σημαίνει να βρίσκεις πραγματικά την ευτυχία.