Η Μπίλι Άιλις ξέρει πώς είναι να είσαι εντελώς εκτεθειμένος στη διάθεση του οποιουδήποτε να σε κρίνει, αλλά και στην πεποίθησή του ότι έχει κάθε δικαίωμα να τη μοιραστεί δημόσια είτε σε DM με το εκάστοτε θύμα της βαθιάς του δυστυχίας. 

Το τελευταίο διάστημα η Άιλις πειραματίζεται με την εμφάνισή της. Όπως κάθε καλλιτέχνιδα αν το σκεφτεί κανείς. Έχει κάνει λίγο στην άκρη την αγάπη της για την tomboy αισθητική, τα oversize ρούχα και παπούτσια και πιθανότατα λέει «ναι» στις προτάσεις της ομάδας της για περισσότερο «θηλυκές» με τον συμβατικό τρόπο, επιλογές. Ωστόσο, ακριβώς όπως στην αρχή δεχόταν άκομψη κριτική για το στυλ της, με πολλούς να της λένε πως θα ήταν καλύτερα αν ντυνόταν «σαν γυναίκα», έτσι και τώρα, της λένε πως πουλήθηκε και μοιάζει πλέον «με όλες τις άλλες». Δεν αποκλείεται να είναι και οι ίδιοι ακριβώς. 

Η Άιλις φαίνεται να αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, δίνοντας την αίσθηση πως απλώς θέλει να το βουλώσουν όλοι για λίγο. Ποιος την αδικεί; Σε μια σειρά από stories στο Instagram, ζητά να αφήσουν «τις γυναίκες ήσυχες» και να φοράνε και να κάνουν ό,τι γουστάρουν. 


«Πέρασα τα πρώτα πέντε χρόνια της καριέρας μου διαλυμένη από τους ανόητους [που με σχολίαζαν] γιατί ντυνόμουν αγορίστικα και μου έλεγαν διαρκώς ότι θα ήμουν πιο σέξι αν συμπεριφερόμουν σαν γυναίκα. Και τώρα, που νιώθω αρκετά άνετα να φορέσω οτιδήποτε έστω και ελάχιστα θηλυκό και εφαρμοστό, έχω αλλάξει και είμαι ξεπουλημένη. Είστε πραγματικά βλάκες. Αφήστε τις γυναίκες ήσυχες».

«Ενδιαφέρουσα πληροφορία: το ξέρατε ότι μια γυναίκα έχει πολλές πτυχές; Σοκ, έτσι; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορεί να μας ενδιαφέρουν πολλά, διαφορετικά πράγματα. Επίσης το ξέρατε ότι θηλυκότητα δεν σημαίνει αδυναμία; Θεέ μου, τρελό, έτσι; Ποιος να το φανταζόταν», πρόσθεσε. 

Να αναφέρουμε κάπου εδώ πως σε παλιότερη συνέντευξή της είχε πει ότι όταν άλλαξε την εμφάνισή της για το άλμπουμ “Happier Than Ever”, έχασε χιλιάδες ακόλουθους. «Ο κόσμος μένει προσκολλημένος στο πώς σε θυμάται. Αλλά είναι εξευτελιστικό. Έχασα 100.000 followers λόγω του στήθους μου. Ο κόσμος φοβάται το μεγάλο στήθος».