Αυτή είναι η ιστορία μιας πρόκλησης που χρειάστηκε έξι χρόνια δουλειάς για να πραγματοποιηθεί. Η φωτογράφος Chloé Jafé  κατάφερε να διεισδύσει στον κλειστό κόσμο των yakuza, έχοντας στο μυαλό της ένα συγκεκριμένο έργο. Η ιδέα δεν ήταν να παραχθεί μια αναφορά για τα μέλη αυτής της μαφιόζικης οργάνωσης, αλλά να επικεντρωθούμε στις συζύγους τους και στον διακριτικό ρόλο που παίζουν.

Παρουσιάζει στιγμές από την καθημερινή ζωή και τα γυμνά, με κεντρικό στοιχείο συχνά το irezumi , ένα τατουάζ που καλύπτει μια μεγάλη περιοχή του σώματος, όλα σε μαύρο χρώμα. και λευκό. Η φωτογράφος δίνει περίοπτη θέση στα σώματα και τις στάσεις αυτών των γυναικών. Οι γυναίκες στο  λεύκωμα “I give you my life” της Γαλλίδας φωτογράφου Chloé Jafé, περιέγραψαν τα κίνητρά τους για να κάνουν τα τατουάζ τους. 

Οι άνδρες στους οποίους αναφέρονται αυτές οι γυναίκες είναι μέλη της Yakuza, του διεθνούς συνδικάτου του εγκλήματος που ξεκίνησε στην Ιαπωνία πριν από περίπου τέσσερις αιώνες και σήμερα αριθμεί περίπου 100.000 μέλη.

Σε αντίθεση με κάποιες άλλες εγκληματικές οργανώσεις, πολύ λίγα έχουν γίνει γνωστά για το πώς είναι η ζωή τους. Η φωτογράφος απεικόνισε τις κρυφές ζωές των συζύγων Yakuza. Βλέπουμε τις φωτογραφημένες ιστορίες των γυναικών —των συζύγων, των κορών, των υπηρετριών και των ερωμένων.

H ιαπωνική μαφία είναι μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις στον κόσμο. Ενώ  οι Yakuza είναι σημαντικοί παίκτες στην ιαπωνική κοινωνία, οι γυναίκες τους, συχνά αόρατες, δεν θεωρούνται μέλη.

Αυτό το έργο δημιουργήθηκε σε περίοδο έξι ετών και προσπαθεί να κατανοήσει τις συζύγους, τις κόρες και τις ερωμένες των Yakuza και να διευκρινίσει τον ρόλο τους στην η οργάνωση. Oι περισσότερες σύζυγοι Yakuza έχουν τη ζωή των «βασικών» νοικοκυρών της Ιαπωνίας. Η ομάδα που ακολούθησε λειτουργούσε σαν μια πολύ οργανωμένη οικογένεια, όπου ο καθένας είχε τον ρόλο του/της.

Ανάλογα με το ποια Yakuza θα παντρευτείς, ο ρόλος σου θα αλλάξει. Η σύζυγος του αφεντικού έχει ζωτικό ρόλο στην ομάδα. Είναι η σκιά του αφεντικού. Περπατά δίπλα του και ξέρει τα πάντα. Ο ρόλος της είναι να φροντίζει τους νέους νεοσύλλεκτους και συμβουλεύει επίσης το αφεντικό. 

Φτάνοντας στο Τόκιο μετά από ένα χωρισμό, η πρώτη προτεραιότητα της Chloé ήταν να μάθει ιαπωνικά για να πλησιάσει πιο κοντά αυτές τις γυναίκες. Σιγά-σιγά, η Chloé είχε πρόσβαση στον στενό τους κύκλο και, τελικά, στην ane-san (σύζυγο του Boss). Σε αντίθεση με τις γυναίκες της δυτικής μαφίας, οι σύζυγοι Yakuza παραμένουν εκτός της σφαίρας της εγκληματικής δραστηριότητας.

Αν και οι γυναίκες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διαχείριση της φυλής – διαχείριση των οικονομικών, επίλυση καυγάδων και παροχή συναισθηματικής υποστήριξης – απαγορεύεται να είναι ενεργοί συμμετέχοντες ή επίσημα μέλη.