Έχει επιβιώσει από όλα -σκάνδαλα, άντρες, αλλαγή κουλτούρας, πανδημία, μέση ηλικία- ξαναέγραφε τους κανόνες για το τι μπορεί να είναι μια γυναίκα, πώς και σε ποια ηλικία. Η Μάρθα Στιούαρτ είναι μεταξύ των τεσσάρων μοντέλων του φετινού τεύχους με μαγιό του Sports Illustrated που στόχο έχει να τιμήσει τις ισχυρές γυναίκες “που ζουν σε ένα κόσμο όπου δεν νιώθουν κανένα περιορισμό, εσωτερικά και εξωτερικά”.

Τα άλλα μοντέλα ήταν η ηθοποιός Μέγκαν φοξ, το μοντέλο Μπρουκς Νέιντερ και η τρανς μουσικός Κιμ Πέτρας. “Ελπίζω αυτό το εξώφυλλο να σας εμπνεύσει να προκαλέσετε τον εαυτό σας να δοκιμάσει νέα πράγματα, ανεξάρτητα από το στάδιο της ζωής σας” έγραψε η Στιούαρτ στο Instagram. Έγινε γνωστή τη δεκαετία του 1980 όταν άρχισε να γράφει βιβλία μαγειρικής και να εμφανίζεται στην τηλεόραση μετά την επιτυχία της ως σεφ. Από τότε, έγραψε 99 βιβλία, έχει παρουσιάσει πολλές εκπομπές μαγειρικής, κυκλοφόρησε το δικό της περιοδικό lifestyle καιτις δικές της σειρές ρούχων και οικιακών προϊόντων.

Ερωτηθείσα για το τι θα έλεγε ο ράπερ Σνουπ Ντογκ, στενός, προσωπικός της φίλος, για τη φωτογράφηση, απάντησε γελώντας πως “ο Σνουπ θα πει πως είναι φανταστική”.  Η φωτογράφιση έγινε στη Δομινικανή Δημοκρατία και η τηλεοπτική περσόνα πόζαρε με δέκα διαφορετικές εμφανίσεις. “Όταν άκουσα ότι επρόκειτο να είμαι στο εξώφυλλο του Sports Illustrated Swimsuit, σκέφτηκα, “ω, αυτό είναι πολύ καλό, θα γίνω το γηραιότερο άτομο που νομίζω ότι ποτέ σε εξώφυλλο του Sports Illustrated”,είπε και συμπλήρωσε ότι “δεν σκέφτομαι πολύ την ηλικία, αλλά σκέφτηκα ότι αυτό είναι κάπως ιστορικό”.