«Είμαι μία ωραία, σέξι νέα γυναίκα. Είμαι ηθοποιός και έχω γυρίσει γυμνές σκηνές. Είμαι πολύ καλή στη δουλειά μου». Εκατό ώρες να ψάχναμε, τόσο ωραία σύνοψη δεν θα μπορούσαμε να κάναμε περί του τι εστί Σίντνεϊ Σουίνι. Ευχαριστούμε που μας έβγαλε από τον κόπο, ευχαριστούμε που έχει αυτοπεποίθηση, άνεση και αυτογνωσία, ευχαριστούμε βασικά που υπάρχει!

Δεν είμαστε σίγουροι αν η εποχή σηκώνει όρους όπως αυτόν του sex symbol. Ανησυχούμε δηλαδή μην ακούγεται «κάπως». Όμως, πραγματικά δεν βλέπουμε λόγο που είναι το κακό να πούμε κάτι τέτοιο για την 25χρονη Αμερικανίδα. Μα τόσο ομορφιά, ποιο το άσχημο στο να το αναδείξεις;

Πόσο μάλλον καθώς αυτή δεν είναι παρά μια πρώτη επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων. Μια δεύτερη (προσέγγιση), γεμίζει το κάδρο με όλες τις απαραίτητες πινελιές. Η ομορφιά συνδυάζεται με ταλέντο. Το παίξιμό της ενώνει βαθύ συναισθηματισμό με ψυχρή αποστασιοποίηση – δεν είμαστε σίγουροι πώς το κάνει, αλλά το κάνει.

Η Σουίνι έκανε τη μετάβαση με τόλμη και αυτοπεποίθηση

Έχοντας ξεκινήσει την τηλεοπτική της παρουσία από μικρό παιδί, βρέθηκε σε μια φάση καμπής που καταλήγουν και άλλοι ηθοποιοί που ακολουθούν τέτοιο δρόμο. Δεν είναι εύκολο γι’ αυτούς να διαπραγματευθούν μια άλλη, ενήλικη, εικόνα με το κοινό. Επειδή έχουν ταυτιστεί με «παιδικούς» ρόλους.

Όμως η Σουίνι έκανε τη μετάβαση στον κόσμο των μεγάλων με περισσή ευκολία. Και ακόμα μεγαλύτερη τόλμη. Δεν φοβήθηκε τους απαιτητικούς ρόλους, να εκτεθεί. Καταφέρνοντας να ξεχωρίσει εντελώς το επαγγελματικό με το προσωπικό. Το ρόλο από την πραγματικότητα. Άλλο το ποιον παίζεις, άλλο το ποιος είσαι, άλλωστε.

Τη μάθαμε μέσω της σειράς του Netflix, Everything Sucks! Παράλληλα, συμμετείχε στο The Handmaid’s Tale του Hulu και στη μίνι σειρά του HBO, Αιχμηρά Αντικείμενα. Είχε και συμμετοχή στο Once Upon a Time in Hollywood του Κουέντιν Ταραντίνο.

Διάβασε τη συνέχεια στο intronews.gr