Η κρεβατοκάμαρα της φωτογράφου Morgan Maher είναι ένα μέρος όπου οι γυναίκες μοιράζονται τα πιο βαθιά, σκοτεινά μυστικά τους. Εκεί εξομολογούνται την τελευταία τους συντριβή ή την τελευταία φορά που έκλαψαν όσο τις απαθανατίζει στο φακό της.

Αν και άρχισε να τραβάει αυτές τις φωτογραφίες πριν από πέντε χρόνια στο μικροσκοπικό διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη, μόλις το περασμένο καλοκαίρι άρχισε να τις θεωρεί ως ένα πλήρες έργο. Και έτσι, γεννήθηκε το Girls in Bed .

Το νέο coffee table book του Morgan είναι ένα γράμμα αγάπης για τη γυναικεία σεξουαλικότητα.Η ερωτική επιστολή της Morgan Maher στην κοριτσίστικη ηλικία. 

Η δουλειά της κυρίας Maher έχει επίσης αρκετά κοινά με την πληθωρικά παιχνιδιάρικη φωτογραφία διασημοτήτων της Peggy Sirota, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες έχει κάνει μερικούς από τους πιο διάσημους ανθρώπους του κόσμου να φαίνονται εξαιρετικά προσιτοί.

«Η κοριτσίστικη είναι μια μυστική γλώσσα που μοιραζόμαστε όλα τα κορίτσια, και είναι μια γλώσσα που είναι γεμάτη χαρά, αγνότητα και ελευθερία που δεν έχει εκχωρηθεί», εξηγεί η Maher. 

Μετά την αποφοίτησή της από το Savannah College of Art and Design το 2016, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και εργάστηκε σε δημιουργικές καμπάνιες για τα brands Marc Jacobs και Tory Burch, καθώς και για έναν διευθυντή κάστινγκ που συνεργαζόταν με τους οίκους μόδας Marc Jacobs, Sies Marjan, Miu Miu, Bottega Veneta.

«Και η διατήρηση της απρόσκοπτης ειλικρίνειας που κρατάω από τα εφηβικά μου χρόνια ήταν αρκετά δύσκολη κατά καιρούς, αλλά το να παίζω με τα ρούχα της μαμάς μου, να χοροπηδάω στο κρεβάτι και να ψιθυρίζω μυστικά στα αυτιά των φίλων μου βοηθά να θεραπεύσει αυτόν τον πόνο της ενηλικίωσης. Είναι μια οπτική γλώσσα πάνω στην οποία χτίζω από τότε που ήμουν έφηβος».

«Αυτό που αγαπώ και με ενδιαφέρει τόσο είναι η εμπειρία της έφηβης ή τι σημαίνει να είσαι νεαρή γυναίκα σήμερα» είπε σε συνέντευξή της στους New York Times. 

Συνολικά, το βιβλίο θολώνει τη γραμμή μεταξύ του επαγγελματικού και του ιδιωτικού, βγαίνοντας ως μια πιο καλλιτεχνική και πιο εμπιστευτική λήψη των φωτογραφιών των νέων γυναικών του Χόλιγουντ. 

Η κ. Maher βλέπει τη δουλειά της ως ένα είδος αποκατάστασης της αθωότητας, ειδικά για τις νεαρές γυναίκες που τόσο συχνά αποδυναμώνονται στο επαγγελματικό τους περιβάλλον. Ο φακός της χρησιμεύει ως εργαλείο επισκευής.

Διαβάστε ακόμη στο Provocateur:

Πέντε “γυμνά” εμπνευσμένα από την queer ζωή στο Βερολίνο

Έμπνευση, δέρμα και γυμνά: 5 λογαριασμοί που ρίχνουν Χ στον συντηρητισμό του Instagram

“Home Alone”: το λεύκωμα που δείχνει την καραντίνα όπως ήταν, γυμνή