Κάποιος απείλησε να με μηνύσει μια φορά γιατί δεν ήθελα να κάνω αυτή τη σκηνή σεξ με συγκεκριμένο τρόπο“, είπε η ηθοποιός του Yellowjackets στην τηλεοπτική εκπομπή The View και μίλησε για το πόσο έχει αλλάξει το Χόλιγουντ για τις γυναίκες από τότε που ξεκίνησε την καριέρα της. Δεν είπε συγκεκριμένα σε ποιο έργο δούλευε εκείνη την εποχή, ποιος την απείλησε ή τι της ζητήθηκε να κάνει. Η ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι κυριαρχούσε αυτή η κουλτούρα του “αν δεν το κάνεις, υπάρχουν 100 άλλοι άνθρωποι που θα το κάνουν», αυτή η πίεση να λέμε ναι συνεχώς για να παραμείνουμε στο χώρο”.

https://twitter.com/hashtag/Yellowjackets?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η Κριστίνα Ρίτσι ανέφερε και στο παρελθόν το περιστατικό με τη μήνυση κατά τη διάρκεια της συνέντευξής στο  Variety “Actors on Actors” με την Σίντνεϊ Σουίνι. “Θυμάμαι μια φορά σε μια ταινία που είπε ότι δεν ένιωθα άνετα με κάτι και με απείλησαν ότι θα με μηνύσουν αν δεν το έκανα. Αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ τώρα», είπε ο Ρίτσι στον διάλογο. Η 43χρονη ηθοποιός πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις σε διάφορα πλατό με τους intimacy coordinators των ηθοποιών ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα είχαν αλλάξει πραγματικά. Οι γυναίκες ηθοποιοί πλέον επιτρέπεται να λένε ότι νιώθουν άβολα, κάτι που δεν είχε ακουστεί πριν από μερικές δεκαετίες, μπορούν να θέσουν όρια στον εαυτό τους που δεν επιτρεπόταν στο παρελθόν και έμαθαν τι σημαίνει συγκατάθεση.

Πολλές γυναίκες ηθοποιοί έχουν μιλήσει για τις τραυματικές εμπειρίες γυρίζοντας γυμνές ή σεξουαλικές σκηνές πριν από χρόνια. Η Ρίτσι αντιμετώπισε την απειλή μήνυσης επειδή αρνήθηκε να γυρίσει μια σκηνή, η Σάρον Στόουν είπε ισχυρίστηκε ότι η γυμνή σκηνή της στο Βασικό Ένστικτο το 1992 την έκανε να χάσει την επιμέλεια του γιου της.

Διαβάστε περισσότερα στο Provocateur:

5 ηθοποιοί που έπαιξαν την Wednesday πριν την Τζένα Ορτέγκα

Τα πέντε αναπάντητα ερωτήματα μετά το φινάλε του Yellowjackets

Η Σίντνεϊ Σουίνι του Euphoria έχει ακόμη άγχος για τους απλήρωτους λογαριασμούς, ταυτίζεσαι;