Δύο αδερφές με διπλή πακιστανική και ισπανική υπηκοότητα  δολοφονήθηκαν από τους συζύγους (δηλαδή τα ξαδέλφια τους), τον θείο, τον πατέρα και τον αδερφό τους για λόγους τιμής. Δεν το χωρά ο νους μας αυτό. Η  Ανίσα Αμπάς, 24, και η Αρούτζ Αμπάς, 21, στραγγαλίστηκαν και πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν τον Μάη του 2022 αφού έφτασαν στην ανατολική πόλη Gujrat με τη μητέρα τους.

Οι αδερφές πιέστηκαν να βοηθήσουν τους συζύγους τους, τους οποίους αναγκάστηκαν να παντρευτούν το 2020, να κάνουν αίτηση για βίζα συζύγου, ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.η Aneesa και ο Arooj σκοτώθηκαν όταν αρνήθηκαν να βοηθήσουν. Και οι δύο γυναίκες ήθελαν να χωρίσουν τους συζύγους τους, που ήταν και ξαδέρφια τους, για να ξαναπαντρευτούν στην Ισπανία.ύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, η οικογένεια τους είχε πει ότι η μητέρα τους, που βρισκόταν στο Γκουτζράτ, ήταν άρρωστη. Η μητέρα, σύμφωνά με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οποία άκουσε την επίθεση σε βάρος τους, κατήγγειλε ως βασικό υπεύθυνο έναν από τους γιους της. Ο ύποπτος  πατέρας συνελήφθη στην Τεράσα, μια πόλη της Καταλονίας όπου διέμενε η οικογένεια. Άλλα έξι μέλη της οικογένειας της Ανίσα και της Αρούτζ Αμπάς, μεταξύ των οποίων οι αδελφοί τους και ένας θείος τους, έχουν ήδη συλληφθεί στο Πακιστάν.

Εκατοντάδες γυναίκες δολοφονούνται από μέλη της οικογένειας στο Πακιστάν κάθε χρόνο σε εγκλήματα τιμής για παραβίαση των συντηρητικών κανόνων που διέπουν τις σχέσεις των γυναικών, παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία του 2016 έβαλε τέλος στα κενά του νόμου που επέτρεπαν στους ενόχους να απελευθερωθούν στην βαθιά πατριαρχική κοινωνία της χώρας.Στο Πακιστάν η αστυνομία κατέγραψε περισσότερα από 470 «εγκλήματα τιμής» το 2021, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας (HRCP). Πολλά εγκλήματα ωστόσο δεν καταγγέλλονται ποτέ, επειδή οι οικογένειες προσπαθούν να προστατεύσουν τους δράστες.