Τα τελευταία 14 χρόνια, οι χώροι στάθμευσης στη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, έχουν γίνει κάπως διάσημοι για τα ροζ περίγραμμά τους με ζωγραφισμένες φιγούρες που φορούν μίνι φούστες και πανό που έγραφαν “Female Parking First” τόσο στα κορεατικά όσο και στα αγγλικά. Η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας καταργεί τις θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για γυναίκες, 14 χρόνια αφότου εισήχθησαν ως προστασία για τις γυναίκες  έπειτα από σειρά βίαιων εγκλημάτων σε υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Οι επικριτές επιμένουν ότι η κατάργησή τους είναι απλώς το τελευταίο παράδειγμα αντιφεμινιστικών πολιτικών στη Νότια Κορέα.

https://twitter.com/hashtag/BeyonDiversity?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Στη Σεούλ, η οποία είναι η μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, οι χώροι στάθμευσης με περισσότερες από 30 θέσεις έπρεπε να διαθέτουν το 10% σε γυναίκες – λιγότερες από 2.000 από τις 16.640 δημόσιες θέσεις στάθμευσης προορίζονταν για γυναίκες. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της πόλης, οι θέσεις που προορίζονται για γυναίκες θα μετατραπούν τώρα σε οικογενειακούς χώρους στάθμευσης για να μπορούν μια πιο διαφορετική ομάδα ανθρώπων να απολαμβάνει τα προνόμια ανεξάρτητα από το φύλο τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία το 2021 η πλειοψηφία των βίαιων επιθέσεων που διαπράχθηκαν στους χώρους στάθμευσης της πόλης ήταν σεξουαλικά εγκλήματα: βιασμός, σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση. ι άνδρες στη Νότια Κορέα υποστηρίζουν σθεναρά ότι οι πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί για να ωφελήσουν τις γυναίκες εισάγουν διακρίσεις.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει αφαιρέσει τον όρο «ισότητα των φύλων» από το πρόγραμμα σπουδών της για την σχολική ύλη και προσπαθεί να κλείσει το υπουργείο ισότητας των φύλων.