Single, χωρισμένη, σε situanionship, μόλις έφαγες TYN, σε ανοιχτή σχέση, παντρεμένος, σε σχέση, διαθέσιμος, γκοσταρισμένη, εθισμένος στο Tinder, με προφίλ στο Grindr; Βρήκαμε τον άνθρωπο που θα σας δώσει πέντε συμβουλές για να φτιάξετε τα γκομενικά σας. Ή την γυναίκα που φέρνει κοντά τους Queen με την Πέπη Τσεσμελή και την Madonna με την Άντζυ Σαμίου. Σε κάθε περίπτωση τον φετινό Άγιο Βαλεντίνο μπορείς να τον περάσεις με την Χρυσηίδα Γκαγκούτη και την μπάντα της.

Έχεις πέντε συμβουλές για κάποιον που θέλει να μπει στο Tinder;

Η πρώτη μου συμβουλή σε κάποιον που σκέφτεται να ανοίξει Tinder, είναι σε πρώτη φάση να το κάνει πράξη. Είναι μεγάλο σχολείο η επαφή με τα dating apps σχετικά με την ποιότητα ανθρώπων που υπάρχουν εκεί έξω. Όπως έχω ξαναπεί χιλιάδες φορές μέσα σε αυτές τις εφαρμογές δεν είναι άλλοι άνθρωποι από άλλο κόσμο , είμαστε εμείς , τα ξαδέρφια μας , οι φίλοι μας , οι φίλοι των φίλων μας και ούτω καθεξής. Συνεπώς, είναι μια άμεση και εύκολη επαφή -χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια- με τον έξω κόσμο.

Η επόμενη συμβουλή μου είναι πιο μαμαδίστικη και αφορά τα fake profiles. Όταν γνωρίσετε έναν άνθρωπο από εκεί μέσα πρέπει να ταυτοποιήσετε εντελώς την ταυτότητα του κι αυτό φυσικά γίνεται με το να μεταφέρεις την συζήτηση σε αλλά social media όπως Instagram κ.α. Δεδομένου ότι αυτή η εφαρμογή ενέχει μια ρηχότητα, είναι ωφέλιμο όταν μπεις εκεί μέσα να ξεφύγεις λίγο από τα στάνταρντ σου. Και φυσικά, δεν εννοώ να ρίξεις τον εαυτό σου, αλλά να διαλέγεις να γνωρίσεις και άτομα που διαφέρουν λίγο από το γούστο σου είτε εμφανισιακά, επαγγελματικά, αλλά χόμπι, οτιδήποτε. Δίνεται ποικιλία , εκμεταλλεύσου την προκειμένου να δεις με τι όντως ταιριάζεις . Πολλές φορές στον νου μας εστιάζουμε σε κάτι πολύ συγκεκριμένο που μας αποτρέπει από την αληθινή καλοπέραση.

Μην βγεις ραντεβού,αν δεν κάνεις έστω ενα ολιγόλεπτο video call. Ωραίο και το ραντεβού στα τυφλά αλλά ας το αφήσουμε για τα 80’s. Και φυσικά αν ένα ραντεβού δεν πάει καλά  η μια σύντομη περιπέτεια δεν ευδοκιμήσει , μην απογοητευτείς … Όπως ακριβώς και στην ζωή που μάθαμε,  πολλά δεν πήγαιναν καλά , δεν φταίει η εφαρμογή τώρα. Δώσε χρόνο στον εαυτό και τις γνωριμίες σου!

Υπάρχουν κανόνες για το πρώτο ραντεβού;

Δεν υπάρχουν πολλοί κανόνες για ένα πρώτο ραντεβού σε σχέση με το φύλο – όσο με τον άνθρωπο. Οι κανόνες έχουν να κάνουν με την ευγένεια. Σέβομαι τα όρια σου και μέχρι που θες σε αγγίξω, κερνάει οποίος καλεί τον άλλον σε συνάντηση. Κατά τα άλλα νόμοι και κανόνες δεν υπάρχουν, έχω ακούσει ζευγάρι ακραία αγαπημένο να λέει ότι το πρώτο τους ραντεβού ήταν ένα one night stand με καμία διάθεση να ξαναϊδωθούν, έχω ακούσει εξίσου ζευγάρια τα πρώτα ραντεβού τους να έχουν άπειρο διάλογο και ούτε καν φιλί για αρκετό καιρό. Η συνταγή επιτυχίας βρίσκεται στην χημεία του καθενός.

Ποιες είναι οι χειρότερες ιστορίες τοξικών πρώην που έχεις ακούσει ;

Δεν υπάρχουν πλέον χειρότερες γιατί όλες είναι στο ίδιο μοτίβο. Δεν θα μιλήσω τώρα για καταστάσεις που βλέπουμε στις ειδήσεις γιατί εκεί δεν μιλάμε για τοξικότητα μόνο αλλά για εγκληματικότητα. Οι τοξικές συμπεριφορές είναι αρκετά γνωστές αλλά ο καθένας τις βγάζει με διαφορετικό τρόπο. Έχω ακούσει για gaslighting , μέχρι για άτομο που λέει στην σύντροφο του «φεύγω για Ρωσία με κυνηγάει η μαφία» και για καιρό έμενε στο διπλανό τετράγωνο με άλλη σύντροφο, για άλλον που χρέωνε οικονομικά την κοπέλα του κάνοντας την να πιστεύει ότι είχε υποχρέωση να το κάνει. Και αντίστοιχα από άντρες για γυναίκες που τους απατούσαν μπροστά στα μάτια τους ισχυριζόμενες πως ό,τι βλέπουν είναι ψέμα . Είναι πολλά , αλλά χειρότερη τοξικότητα από το να σε κάνει κάποιος να πιστέψεις ότι δεν αξίζεις τίποτα και επί χρόνια να πορεύεσαι σε αυτό το τέμπο , είναι από τις μεγαλύτερες αμαρτίες που έχω δει.

Αν ρωτήσει κάποιος “ποια είναι η κοπέλα” τι να του πούμε;

Μια θεολόγος που θέλησε να γίνει ψυχολόγος και στον δρόμο έγινε γιουτιούμπερ.  Ας πούμε ότι σε αυτόν τον δρόμο το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα σε μένα είναι ότι δεν διστάζω να παραδεχτώ και να μιλήσω για πράγματα που υπάρχουν αναστολές. Από απιστία, μέχρι άσχημα ραντεβού, την ζωή ενός plus size ατόμου, τα συναισθήματα , την σεξουαλική ζωή και άλλα τόσα που κάποιους τους απελευθερώνουν και άλλους τους εξερεθίζει γιατί δεν έχουν βρει ακόμα την δύναμη να αποδεχτούν και την δική τους ανθρώπινη φύση. Και δεν είναι κακό, ο καθένας θέλει τον χρόνο του, πόσο μάλλον για να χωνέψει κι εμένα. Αφήνω στο πρόσωπο μου να δίνουν ό,τι ρόλο θέλουν . Άλλοι με βλέπουν σαν φίλη τους, στήριγμα τους , μαμά τους , δασκάλα τους , έρωτα τους , εχθρό τους , διασκεδαστή τους ή απλό περαστικό. Και μου αρέσει αυτή η ποικιλία , δεν θα ήθελα να την περιορίσω.

Τα χειρότερα κέρατα θα τελειώσουν ποτέ;

Όταν τελειώσει η ανάγκη του ανθρώπου για δέσμευση θα τελειώσουν και τα κέρατα. Και δεν εννοώ κάνεις να μην δεσμεύεται με κανέναν αλλά να δεσμεύεται ειλικρινά και όχι γιατί είναι επιτακτική κοινωνική ανάγκη. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι νιώθουμε πολύ μόνοι και έχουμε ρομαντικοποίησει την σχέση βλέποντας την ως την μόνη διέξοδο από την κατάθλιψη της εποχής. Με αποτέλεσμα να είμαστε δέσμιοι σε μια σχέση που να νιώθουμε ανασφάλεια να αφήσουμε και να βρίσκουμε πιο εύκολο να απατήσουμε τον εκάστοτε σύντροφο. Μια σχέση είναι όμορφη όταν δυο άνθρωποι ερωτεύονται προκύπτει η ανάγκη να «κάνουν χωριό» μαζί, όταν τελειώνει αυτό, καλό είναι να φεύγουμε.

Λιώνεις για “φασαιοαριστερούς”;

Λιώνω και θα λιώνω για πάντα! Τίποτα πιο γοητευτικό από έναν άντρα που αναγνωρίζει και σέβεται τα δικαιώματα, την διαφορετικότητα , την τέχνη και έχει κρικάκια στα αυτιά.

Αν ανοίξουμε τα dm σου τι θα βρούμε;

Αν ανοίξετε τα μηνύματά μου θα βρείτε πολλές εξομολογήσεις, μηνύματα ταύτισης, ανθρώπους που έχουν ανάγκη να τους πω πώς βλέπω το πρόβλημα τους κι αν μπορώ να δώσω λύση σε αυτό – πράγμα που αποφεύγω γιατί δεν θέλω να πάρω καθοδηγητικό ρόλο και να αναλάβω ευθύνη, αστεία πεσίματα ανδρών, και πολλά αναπάντητα μηνύματα φίλων και συμμαθητών που δεν προλαβαίνω να απαντήσω και τα χάνω. Πλέον τα dm μου δύσκολα μπορώ να τα διαχειριστώ και αν σε κάποιον δεν έχω απαντήσει ποτέ του ζήτω προκαταβολικά συγνώμη.

Τι είναι η ροζ γραμμή ; Και πότε αποφάσισες να γίνεις γκουρού του έρωτα ;

Η ροζ γραμμή είναι το νέο Ερωτοδικείο. Μια εκπομπή που ο κόσμος μπορεί να μοιραστεί τα προβλήματα του δια τηλεφώνου και σαν επιτελείο να πούμε την γνώμη μας και να το μοιράσουμε στον κόσμο. Πώς το εκλαμβάνει ο κόσμος τώρα θα μου πεις … Άλλοι όντως παίρνουν βοηθητικό ρόλο και μοιράζονται την γνώμη τους, άλλοι διασκεδάζουν, άλλοι καθαρίζουν το σφυράκι τους για να ξεκινήσει το δικαστήριο. Αυτό που μας διδάσκει η ροζ γραμμή είναι ότι διασκεδάζουμε με αυτά που βλέπαμε από μικροί αλλά πλέον με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και αξιοπρέπεια. Γκουρού του έρωτα θεωρώ χρίστηκα γιατί σε πρώτη φάση ασχολήθηκα αποκλειστικά με τα ερωτικά του κόσμου.

Πόσα λαιβ έχεις κάνει; Ποιο ήταν το χειρότερο και ποιο θυμάσαι με χαρά;

Ως Χρυσηίδα Γκαγκούτη έχω κάνει γύρω στα 30 λάιβ . Και λέω ως Χρυσηίδα γιατί με την μισή μπάντα μου  (Σάκη Ακονίδη και Πέτρο Τσιμπίνη) ψαχνόμαστε μουσικά και συμπορευόμαστε από τα 14 μας. Στα φοιτητικά μας χρόνια κολλήσαμε με τον κιθαρίστα μας Ηλία Παλαπέλα .Μόνο με τον ντράμερ μας Γιώργο Γιωτάκο συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια αλλά είναι σαν να μεγαλώσαμε και με εκείνον μαζί .

Το χειρότερο λάιβ που έχουμε κάνει ήταν στα μέσα καλοκαιριού. Είχε αλλάξει η τοποθεσία για το λάιβ τελευταία στιγμή επειδή είχε υπερβεί ο αριθμός ατόμων από αυτό που περιμέναμε και κληθήκαμε Ιούλιο μήνα να το κάνουμε σε κλειστό χώρο . Η ζέστη ήταν ανυπόφορη για όλους, μια κοπέλα λιποθύμησε και εγώ στεναχωριόμουν που δυσκολεύτηκε ο κόσμος . Δεν μπορούσα να απελευθερωθώ και να περάσω κι εγώ καλά . Πολλά θυμάμαι με χαρά … Τα πρώτα μας λάιβ στην Αθήνα που δεν περιμέναμε ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη να λάβουμε τόση αγάπ , τα λάιβ μας σε φοιτητουπολεις όπως Γιάννενα , Πάτρα , Βόλο , Λάρισα που το κοινό είναι ό,τι πιο θερμό έχω δει και μες αγκάλιασαν απ οτην πρώτη στιγμή. Τα σαλονικιώτικα στέκια που μας θερμοαγκαλιάζουν πάντα. Γενικά τα περισσότερα με χαρά τα θυμάμαι . Ο κόσμος είναι απίστευτος .

Αυτοανακηρυγμένη γκουρού και τι άλλο;

Καθόλου αυτοανακηρυγμένη. Είχα κάνει θυμάμαι παλιά ένα βίντεο για το τίντερ , ντυμένη γκουρού και καλά ότι επίσταμαι πάνω στην εφαρμογή. Από κει και πέρα επειδή οι στήλες μας είχαν θεματική πάνω στα ερωτικά, ο κόσμος άρχισε να με φωνάζει γκουρού του έρωτα. Δεν το είχα αντιληφθεί πλήρως όταν χρειάστηκε να εμφανιστώ στην τηλεόραση και είχαν βάλει την λεζάντα «η γκουρού των ερωτικών , Χρυσηίδα Γκαγκούτη» . Εκεί κατάλαβα ότι ναι πλέον είναι η σφραγίδα μου. Μου άρεσε και για αυτό το κράτησα. Προς το παρόν, δεν μπορώ να σκεφτώ να είμαι κάτι άλλο παρά μόνο πάσης φύσεως διασκεδαστής. Είτε αυτό συσχετίζεται με την μουσική , είτε με τον χαβαλέ.

Εκτός από το λάιβ σου στις 14 Φεβρουαρίου τι άλλο ερωτικό μπορούμε να κάνουμε εκείνη την μέρα;

Τίποτα πιο ερωτικό από να έρθει κάποιος σε ένα λάιβ που απαρτίζεται από επιτυχίες που μεγαλώσαμε με αυτές και έχουν απόλυτα ξεσηκωτικό χαρακτήρα σε έναν όμορφο χώρο όπως είναι το Arch . Και για τους δεσμευμένους και για τους αδέσμευτους. Ως πότε η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα έχει μόνο σοκολατάκια, σαμπάνιες, εστιατόρια και ένα σεξ για να πέσουμε για ύπνο; Η μέρα αυτή υμνεί τον έρωτα, και έρωτας είναι η καλοπέραση, το πάρτι, η συναναστροφή, ο χορός και γενικά η διασκέδαση.

Μιλάς για την ψυχοθεραπεία, τα κιλά σου, τις σχέσεις σου και την ερωτική σου ζωή. Είναι τόσο εύκολο όσο το κάνεις να φαίνεται;

Βασικά είναι πανεύκολο. Όλη αυτή η εξομολογητική στάση που έχω κρατήσει στο YouTube δεν είναι παρά μόνο άγνοια. Δεν καταλαβαίνω ότι αυτό που μοιράζομαι είναι κάτι σημαντικό. Με την ίδια αθωότητα που θα το έλεγα στην παρέα μου, το λέω και στο κοινό που μας βλέπει. Σε αυτό από ό,τι καταλαβαίνω ευθύνεται όλο μου το οικογενειακό περιβάλλον που δεν με έκανε ποτέ να ντραπώ για αυτά που νιώθω και σκέφτομαι. Ίσως για αυτό να μιλάω για τέτοια θέματα με ελαφρά την καρδία. Ίσως, ο τρόπος διαπαιδαγώγησης μου να βοηθά και άλλους ανθρώπους να μεγαλώσουν όμορφα .

Πόσο άλλαξε η ζωή σου τα τελευταία τρία χρόνια;

Άλλαξε ραγδαία. 2,5 χρόνια τώρα που κάνουμε YouTube , ένιωσα την αγάπη του κόσμου και την αναγνωσιμότητα, από εκεί που ήμουν πόσουμ στην ζωή μου έγινα υπερδραστήρια και κατάλαβα ότι πλέον χωρίς άγχος, κινητικότητα και ένταση δεν μπορώ να ζήσω , οι φίλοι μου έγιναν και συνεργάτες μου, έκανα τρομερά βήματα με την ψυχολόγο μου και κοίταξα αρκετά κατάματα τον εαυτό μου. Παρόλο που έχω μεγάλο ταξίδι ακόμα για θεραπεία, ασχολούμαι με διαφορετικά πράγματα με αποτέλεσμα η ζωή μου να είναι μια μόνιμη περιπέτεια με μια βαλίτσα στο χέρι, ήρθα σε επαφή με την ενήλικη ζωή και άρχισα να γίνομαι και οικονομικά αυτόνομη. Με λίγα λόγια , άρχισα να διαχειρίζομαι την ζωή μου όπως εγώ θέλω και είναι τόσο μοναδικό αυτό. Εύχομαι από καρδιάς σε οποίον ακόμα δεν το έχει κάνει , να του έρθει έτσι όμορφα όπως ήρθε και σε μένα. Όσο φως ένιωσα εγώ , άλλο τόσο φως να νιώσει κι κόσμος εκεί έξω.

Info: Η Χρυσηίδα Γκαγκούτη με full band στο Arch Club – Τρίτη 14 Φεβρουαρίου. Εισιτήρια εδώ.