Η Κατερίνα Βρανά σήμερα είναι στις Βρυξέλλες, αύριο θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο. Σκορπίζει την ανυπέρβλητη μαγική ενέργεια της κάνοντας ευρωπαϊκή περιοδεία. Δεν ήταν το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό της. Είναι απλά ο τρόπος της να υπάρχει. Το έκανε και πριν ως stand up κωμικός, θα το κάνει και τώρα ως stand up κωμικός με αναπηρία. Εμείς την συναντήσαμε στο σπίτι της στο Μαρούσι πριν λίγες εβδομάδες. Στο σπίτι των γονιών της. Μας περιέγραψε την καθημερινότητά της, τη ρουτίνα της και τη ζωή της. Και -εννοείται- δυσκολευτήκαμε να κάνουμε αυτό το βίντεο, μας έκανε να γελάμε διαρκώς και διακόπταμε το γύρισμα. 

Η Κατερίνα Βρανά σχεδόν πέθανε. Κυριολεκτικά. Στο Μαλάκα της Μαλαισίας ήρθε αντιμέτωπη με την αναπόδραστη μοίρα κάθε ανθρώπου και κατάφερε να βγει ζωντανή. Τον Απρίλιο του 2017 σε ένα νοσοκομείο στην Μαλαισία “το πιο αστείο κορίτσι στον κόσμο” μπήκε σε τεχνητό κώμα. Είχε πάθει διάτρηση εντέρου και σηψαιμία. Έπαθε γάγγραινα, έχασε την όραση της, δεν λειτουργούσαν με επάρκεια οι πνεύμονες της, δεν μπορούσε να μιλήσει. Φέτος, θέλει να κάνει ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσει το γεγονός ότι τα κατάφερε, αντί για σφηνάκια θα έχει shots σε πλαστικές ενέσεις.

Η Κατερίνα μπορεί να μας δείξει τι σημαίνει συμπερίληψη στην πράξη και να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Να μας κάνει να σκεφτούμε πώς περπατάμε στον πεζόδρομο της Ερμού χωρίς να δίνουμε καμία σημασία στον άγνωστο διπλανό μας. Έγραψε και παρουσίασε  την παράσταση “Ντερμπεντέρισσα” για να μιλήσει για το γεγονός ότι τα ανάπηρα άτομα έχουν σεξουαλική ζωή. Κι αυτό δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη. Είναι λογικό.

Γιατί ονόμασε την παράσταση έτσι; “Την ονόμασα Ντερμπεντέρισσα γιατί βαρέθηκα να με λένε λεβέντη, παλικάρι και ότι έχω μεγάλα “αυτά”. Δεν ξέρω αν σε εκπλήσσει αυτό αλλά έχω ωοθήκες. Μπορείς να μου κάνεις ένα κομπλιμέντο χωρίς να με λες λεβέντη”. Μας είπε και την άποψη της για την ελληνική τηλεόραση. “Η ελληνική τηλεόραση είναι πάρα πολύ συντηρητική. Δεν νομίζω ότι έχουν δοκιμάσει κάτι καινούργιο την τελευταία δεκαετία. Δεν ριψοκινδυνεύει γιατί η αλήθεια είναι ότι τηλεόραση στην Ελλάδα βλέπουν οι μεγάλες ηλικίες και άτομα που για συγκεκριμένους λόγους δεν μπορούν να βγουν”. Κυρίως, μας είπε ότι κάνει όνειρα. Κι αυτό μας αρκεί.

Απολαύστε 15 λεπτά που θα σας φτιάξουν την ημέρα.