Σε μια συνέντευξη τύπου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance, η Αν Χάθαγουεϊ απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το επερχόμενο ψυχολογικό θρίλερ της Eileen, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Οτέσα Μόσφεγκτου, και μίλησε για το πώς η ταινία είχε απήχηση σε αυτήν σε προσωπικό επίπεδο. 

Συγκεκριμένα, η Χάθαγουεϊ ανέφερε τον μισογυνισμό που αντιμετώπισε νωρίς στην καριέρα της, κάτι που τη βοήθησε να συνδεθεί με την πλοκή της Αϊλίν και τις σκοτεινές παρατηρήσεις της για την καταπιεστική ζωή μιας νεαρής γυναίκας τη δεκαετία του 1960. “Μόλις θυμήθηκα μια από τις πρώτες ερωτήσεις που μου έκαναν όταν ξεκίνησα να την καριέρα μου ως ηθοποιός και έπρεπε να ασχοληθώ με τον Τύπο ήταν: Είσαι καλό κορίτσι ή κακό κορίτσι;” είπε η Χάθαγουεϊ, σύμφωνα με το Variety. “Ήμουν 16. Και ο 16χρονος εαυτός μου θα ήθελε να απαντήσει με αυτή την ταινία”. Μιλάμε για ακατάλληλη επιβεβλημένη σεξουαλικότητα σε ανήλικο παιδί.

Στα 16 της, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η Χάθαγουεϊ έπαιζε στο The Princess Diaries. Το σεξουαλικό σχόλιο που δέχτηκε ως έφηβη είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό που πολλές γυναίκες στο Χόλιγουντ λένε ότι έπρεπε να ανεχτούν στο ξεκίνημα της καριέρας τους.Το 2018, η Νάταλι Πόρτμαν είπε ότι λίγο μετά τον ρόλο της σε ηλικία 12 ετών στην ταινία Léon: The Professional,ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός της ξεκίνησε μια αντίστροφη μέτρηση για τα 18α γενέθλιά της. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’90 και του 2000, οι ραδιοφωνικοί παρουσιαστές ξεκίνησαν παρόμοιες αντίστροφες μετρήσεις για τα δίδυμα Όλσεν και την Έμα Γουάτσον. Μην ξεχνάμε ότι το Χόλυγουντ θεωρεί τους ηθοποιούς προϊόντα.

Στο Eileen , η Αν Χάθαγουεϊ υποδύεται μια γραμματέα σε μια φυλακή της Νέας Αγγλίας που ζει μια αδιέξοδη ζωή, φροντίζει τον αλκοολικό πατέρα της, διαπράττει μικροεγκλήματα σε όλη την πόλη και ονειρεύεται να τα αφήσει όλα πίσω και να φύγει στη Νέα Υόρκη. Η ζωή της μεταμορφώνεται με την άφιξη της ψυχολόγου της φυλακής Rebecca Saint John, την οποία θα υποδυθεί η Tομαζίν Μακέντζι, και την λεσβιακή σχέση που οι δύο γυναίκες δημιουργούν.