Τίποτα σημαντικό. Η Τζες Στόουν και ο γερμανικός ποιμενικός της, με όχημα τη μηχανή της, έχουν ταξιδέψει σε 90 χώρες σε κεντρική, Βόρεια και Λατινική Αμερική, Αφρική, Ευρώπη και Ασία. Απλά πράγματα. ΟΚ, στοπ λίγο. Ποιον κοροϊδεύουμε; Θέλουμε τη ζωή της. 

Η Στόουν παραδέχεται πως στη θέα της και του γερμανικού ποιμενικού της πάνω στη BMW μηχανή της, τα βλέμματα των οδηγών στρέφονται πάνω τους, πολλές φορές με κίνδυνο ατυχήματος. Το κάνουμε εικόνα. «Κάθε αυτοκίνητο που μας προσπερνά, οι επιβάτες του βγάζουν τα κινητά τους, σχεδόν προκαλώντας ατυχήματα, στην προσπάθειά τους να μας βγάλουν φωτογραφία», λέει η ίδια, που μαζί με τη Μόξι και τον σύζυγό της που τους ακολουθεί με τη δική του μοτοσικλέτα, κάνουν τον γύρο του κόσμου. «Μου αρέσει να οδηγώ πάντα πρώτη. Θέλω να ξεπερνάω τα εμπόδια πρώτη», λέει η Στόουν. 

Το ταξίδι τους ξεκίνησε τον προηγούμενο Μάρτιο. Στόχος ήταν να καλυφθούν 90 χώρες. Επιτεύχθηκε. Αν και Καναδή, η Στόουν έμαθε να οδηγεί μηχανή στους δρόμους της Λιβερίας, όπου ζούσαν με τον σύζυγό της, πριν από μια και πλέον δεκαετία, και όπως παραδέχεται, η διαδικασία ήταν δύσκολη. Από ό,τι φαίνεται, ο σύντροφός της δεν ήταν πολύ υπομονετικός μαζί της. 

Η Μόξι μπήκε στη ζωή τους, μετά από ένα ταξίδι οχτώ μηνών, όταν μετακόμισαν στη Γουατεμάλα. «Με διάλεξε 100%. Ήταν εκεί, στα πόδια μου, και περίμενε να την αγαπήσω», θυμάται η Στόουν. Το ζευγάρι, αποφασισμένο να συμπεριλάβει και τον σκύλο στα ταξίδια, επένδυσε σε ένα κάθισμα προσαρμοσμένο για σκύλο σε μηχανή, καθώς και τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας. Για τρέιλερ ούτε λόγος. Δεν ήθελαν να αλλάξουν με τίποτα τη δυναμική της μηχανής. 

«Όλοι πάντα με ρωτούν πόσος χρόνος χρειάστηκε για να μάθουμε την Μόξι να καβαλά μηχανή. Ειλικρινά, ο σκύλος χρειάστηκε ένα Σαββατοκύριακο. Σ’εμένα πήρε πολύ περισσότερο να νιώσω άνετα έχοντας τόσο βάρος στο πίσω μέρος της μηχανής γιατί ποτέ δεν είχα οδηγήσει με συνεπιβάτη» παραδέχεται η Στόουν. 

Όταν πλέον ένιωσαν έτοιμη για την επόμενη ταξιδιωτική τους περιπέτεια, η Στόουν προσέγγισε την ΜΚΟ Girl Up και έτσι προέκυψε η πρωτοβουλία GoRUFFLY Around the World μέσω της οποίας οι ταξιδιώτες φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν 100.000 δολάρια. «Ήθελα να δείξει στον κόσμο πως μπορείς να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι με ένα μεγάλο σκύλο», τονίζει. 

«Είναι σαν ζεις την εμπειρία διπλά. Μία για τον εαυτό σου και μία από τη δική της πλευρά, διότι είναι ακριβώς από πίσω μου. Κοιτάζω συνέχεια τον καθρέφτη. Το κεφάλι της είναι στο πλευρό μου. Κάποιες φορές ακουμπάει την τεράστια μουσούδα της στον ώμο μου. Με κάνει να νιώθω τόσο χαρούμενη που βιώνει αυτήν την εμπειρία. Ζει συνέχεια νέες παραστάσεις, νέους ήχους και μυρωδιές που βιώνει» λέει η Στόουν.

Τζες, θέλουμε τη ζωή σου, τον σκύλο σου και τη μηχανή σου. Τον σύζυγο κράτα τον. 

Πηγή: CNN