Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ  ήταν υποψήφια στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού σε κωμική σειρά για το ρόλο της στη σειρά “Dead to Me” (πάρα πολύ ωραία σειρά, btw). Προφανώς, η ηθοποιός αποφάσισε να παραστεί στην τελετή των “Critics Choice Awards 2023”, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λος Άντζελες. Και της αξίζουν συγχαρητήρια γιατί είναι η πρώτη εμφάνιση της ηθοποιού σε επίσημη τελετή, μετά την ανακοίνωσή της ότι διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας την άνοιξη του 2021. “Είχα μια απίστευτα δύσκολη χρονιά και σήμερα αυτό με έκανε να χαμογελάσω”, είχε γράψει η ηθοποιός στο Τwitter για την υποψηφιότητά της.

https://t.co/82De0yPi7o

Κι όμως, δεν σκέφτονται όλοι ότι είναι υπέροχο για μια γυναίκα που αντιμετωπίζει οπτικά, κινητικά και αισθητηριακά προβλήματα να θέλει να περάσει μια ωραία βραδιά όπου οι συνάδελφοι της θα την τιμήσουν. Κάποιοι βαθιά προβληματικοί άνθρωποι σκέφτηκαν ότι η εμφάνισή της ηθοποιού αξίζει ένα υποτιμητικό σχόλιο. Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ  απάντησε σε ένα τρολ που ισχυρίστηκε ότι η αλλαγή της εμφάνισής της οφείλεται σε έναν “κακό πλαστικό χειρουργό” και όχι στο γεγονός ότι έχει σκλήρυνση κατά πλάκας. Τις ημέρες μετά την τελετή, αποφάσισε να τσεκάρει τα σχόλια κάτω από ένα άρθρο του People σχετικά με την εμφάνισή της. Κι αναρωτιέται ακόμη τι στο καλό πάει τόσο λάθος με κάποιους.

https://twitter.com/netflix?ref_src=twsrc%5Etfw

Αποφάσισε να απαντήσει. Και αντί να απολογηθεί ο ανώνυμος χρήστης, συνέχισε να την προσβάλλει. Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια νευρολογική ασθένεια που έχει ποικίλα συμπτώματα, αλλά συχνά επηρεάζει την όραση, την ομιλία και την κινητικότητα. Η Άπλγκεϊτ διαγνώστηκε επίσημα με σκλήρυνση κατά πλάκας κατά τα γυρίσματα της τρίτης και τελευταίας σειράς του “Dead to Me”. Τα γυρίσματα διακόπηκαν προσωρινά για περίπου πέντε μήνες μετά τη διάγνωση της, ώστε να μπορέσει να λάβει θεραπεία και, όπως είπε στους  New York Times  σε πρόσφατη συνέντευξή της, έπρεπε να επεξεργαστεί την απώλεια της ζωής της όπως την ήξερε μέχρι τότε.“Είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα με δει όπως είμαι. Έβαλα 40 κιλά, δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς μπαστούνι. Ξέρω ότι θα με βλέπουν και θα σκέφτονται ωχ, κοίτα την ανάπηρη” είπε στους NYT.

https://t.co/pjK3cMZvWR

Σε μια συνέντευξη του Δεκεμβρίου στο The Kelly Clarkson Show  εξομολογήθηκε ότι χρησιμοποιεί το χιούμορ για να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα όταν είναι γύρω της. Δυο πράγματα μπορεί να της πει κανείς. Ότι είναι μια πολύ δυνατή γυναίκα και ότι δεν πρέπει να χαραμίζει το χρόνο της διαβάζοντας τα αισχρά ανώνυμα σχόλια των τρολ.