Στο σουπερμάρκετ, στο γυμναστήριο, στη στάση του λεωφορείου, στο αεροδρόμιο, στην παραλία, στο γραφείο, στο κομμωτήριο. Μέρη που έχετε σίγουρα ακούσει αδικαιολόγητη λογοκρισία και σεξιστικά σχολία για τα ρούχα που επέλεξε μια γυναίκα να φορέσει. Η Φλόρενς Πιου δέχθηκε πέρυσι καταιγισμό αρνητικών σχολίων όταν εμφανίστηκε με μια ροζ Valentino τουαλέτα στη Ρώμη για το μέγεθος του στήθους της, για τις ακάλυπτες θηλές της και γενικότερα για την ύπαρξή της. Της έγραψαν ότι πρέπει να ντρέπεται, ότι προκαλεί βιαστές και χυδαιότητες που κοκκινίζεις ακόμη και να επαναλάβεις

 Γιατί; Γιατί πιστεύουν ότι οι ακάλυπτες θηλές υπάρχουν αποκλειστικά για να προσελκύσουν το σεξουαλικό ενδιαφέρον τους. Είναι πεπεισμένοι ότι το γυναικείο στήθος υπάρχει για την ικανοποίηση τους. Δυστυχώς, εάν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για τις προκαταλήψεις, είναι ότι τις έχετε. Κυρίως, ασυνείδητα. Μπορούν να σας πουν οι γραφίστες σε πόσες γυναικείες θηλές έκαναν photoshop για να τις σουλουπώσουν. Τι να σουλουπώσουν; Λάθος άνθρωπο ρωτάτε. Φαντάζομαι το χρώμα. Ή και το μέγεθος. 

 
Η 27χρονη γυναίκα (μόλις γιόρτασε τα γενέθλιά της) έχει το προνόμιο (ως νέα, ξανθιά, λευκή, αδύνατη, οικονομικά ανεξάρτητη και μη ανάπηρη γυναίκα που μεγάλωσε σε δημοκρατικό καθεστώς) να μην επιτρέπει σε αυτόκλητους λογοκριτές, ηθικολόγους και σεξιστές να της επιβάλλουν κοινωνικές νόρμες. Πιστεύει ότι είναι σημαντικό να αγωνίζεται κανείς για τα δικαιώματα και την προστασία των γυναικών μέσω της μόδας. Φυσικά, δεν ζητάει κανείς από την Φλόρενς Πιου ή τις θηλές της) να υπερασπιστεί όλα τα περιθωριοποιημένα σώματα. Μιλήσε για το γεγονός στην συνέντευξή της στο περιοδικό Vogue.

“Αν είμαι χαρούμενη με το ρούχο, τότε θα το φορέσω. Φυσικά, δεν θέλω να προσβάλλω τον κόσμο, αλλά νομίζω ότι αυτό που θέλω να πω είναι: Πώς μπορούν οι θηλές μου να σε προσβάλλουν τόσο πολύ;” Το κίνημα “free the nipple”, την ευχαριστεί για τη συνδρομή της.