Τις περισσότερες φορές, να πούμε την αλήθεια, οι συνεντεύξεις στο όρθιο, μας προκαλούν μια αμηχανία. Επί παραδείγματι, η συνέντευξη που έδωσε η Άννα Βίσση στο Πρωινό, μες στο κρύο, όρθια, έξω από το Hotel Ερμού, από το thumbnail, μάς έκανε να πιστέψουμε πως θα είναι κάπως cringe. Σημείωση: πάλιωσε και αυτός ο -μη- όρος. Πρέπει να βρούμε άλλον. Εν πάση περιπτώση, όχι μόνο δεν ήταν cringe η συνέντευξη, αλλά η Άννα Βίσση, κατάφερε να πει και μια μεγάλη αλήθεια για το πώς η πατριαρχία έχει φιμώσει τη γυναικεία σεξουαλικότητα, με άνεση, σαν να μάς διαβάζει τις παρενέργειες ενός παυσίπονου. 

Μιλώντας για το νέο της τραγούδι και για τον στίχο, που από ό,τι φαίνεται περιλαμβάνει, «απόψε η Άννα θα τα κάνει πουτ@να», αφενός δεν καταφέρνει να μπει στη λίστα με τις πιο διάσημες «πουτ@νες» του ελληνικού πενταγράμμου (εναλλακτικός τίτλος, τα πιο κακοποιητικά για τις γυναίκες ελληνικά τραγούδια, που έχουν τραυματίσει τα αυτιά μας, αχρείαστα), αφετέρου όμως, μίλησε για το πόσο δύσκολο είναι για πολλές γυναίκες, να εκφράσουν τη σεξουαλική τους διάθεση, να φλερτάρουν ευθέως και να ζητήσουν αυτό που θέλουν, με τρόπο που μάς έχουν μάθει πως μόνο οι άντρες κατέχουν και δικαιούνται. 

«Είναι μια έκφραση που σημαίνει “απόψε η Άννα θα περάσει καλά” ή “θα τα σπάσει”. Η “Άννα” είναι η κάθε γυναίκα, απλά ριμάρει με το όνομά μου… είναι ένα επάγγελμα αποδεκτό, χρήσιμο σε πάρα πολύ κόσμο», δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό μας», μιλώντας για το κομμάτι. Και συνέχισε: «Το νόημα είναι ότι θέλω να βγω έξω από τα ρούχα μου, θέλω να ξεσκάσω, να διαμαρτυρηθώ… Το κεντρικό νόημα του τραγουδιού είναι “τι άλλο πια να κάνω η γυναίκα”. Αρκετές γυναίκες είμαστε φοβισμένες ακόμα στο να εκφράσουμε τη σεξουαλική μας διάθεση, το να φλερτάρουμε πιο άνετα και πιο ευθέως».

Και ξέρετε τώρα, η Βίσση δεν μιλάει συνήθως σαν αποστασιοποιημένος παρατηρητής της κοινωνίας και τον φαινομένων της. Είναι βιωματικό το σχόλιο, μιας και είπε πως και εκείνη δυσκολεύεται αρκετά και είναι φοβισμένη, ακόμα και σήμερα, να μιλήσει ανοιχτά, χωρίς ταμπού, χωρίς ντροπή, για τη δική της σεξουαλική διάθεση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πως ποτέ δεν ήταν άνετη με το φλερτ. «Ούτε ακόμη είναι άνετη», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι πιστεύει πως αυτό έχει σχέση με το γεγονός ότι είναι διάσημη. «Με τους άντρες ήμουν πάντα λίγο πιο κρατημένη. Δεν ξέρω, ίσως φταίνε κι αυτοί που μαζί μου δεν είναι άνετοι», πρόσθεσε.

 
Τώρα αν σκέφτεστε πως είναι επίσημα η sex positive φωνή της Ελλάδας, θα σας μαλώσουμε, γιατί προφανώς δεν μάς διαβάζετε και δεν έχετε καταλάβει πως η τύπισσα, αυτή η θεάρα, έχει φασώσει τη μισή ελληνική show biz αναπολογητικά, διεκδικώντας έμπρακτα αυτόν τον τίτλο.