Υπάρχουν πολλά ζητήματα που θα μπορούσαμε να συζητάμε ακόμα και σήμερα για τον Τιτανικό. Δηλαδή, τι “θα μπορούσαμε”; Το κάνουμε ούτως ή άλλως. Εκτός αν έχει βρεθεί κάποιος -πέραν του ίδιου του ΝτιΚάπριο που δεν δίνει δεκάρα μάλλον- που να έχει χωνέψει τον θάνατο του Τζακ. Ο Τζέιμς Κάμερον έχει απαντήσεις. Μπορούσε να χωρέσει ο Τζακ στη διαολεμένη πόρτα, δίπλα στη Ρόουζ; Πάντως μέσα σε όλα όσα μας απασχολούν σχετικά με τον Τιτανικό, τα κιλά της Κέιτ Γουίνσλετ δεν είναι ένα από αυτά. Νομίζουμε πως συμφωνούμε σε αυτό. 

Τέλος πάντων. Η Κέιτ Γουίνσλετ, μιλώντας, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την προβολή της ταινίας “Τιτανικός, στο podcast “Happy Sad Confused”, μάς έκανε σαφές πως είχε δεχτεί τότε body shaming από δημοσιογράφους και random τύπους που είχαν άποψη για το σώμα της. Λες και τους αφορά. “Προφανώς, ήμουν πολύ χοντρή. Δεν είναι απαίσιο; Γιατί ήταν τόσο κακοί μαζί μου; Ήταν τόσο κακοί, και δεν ήμουν καν χοντρή”, τόνισε η Γουίνσλετ, θυμούμενη τα σχόλια που είχαν γίνει τότε, ότι -ας πούμε- δεν μπορούσε να χωρέσει στην πόρτα διάσωσης ο Τζακ και γλίτωσε από πνιγμό μόνο η Ρόουζ. Ναι, παιδιά, έτσι λειτουργούν τα σενάρια, ό,τι πείτε. 

“Αν μπορούσα να γυρίσω το ρολόι πίσω, θα χρησιμοποιούσα τη φωνή μου με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο… Θα μιλούσα στους δημοσιογράφους, θα απαντούσα: “Μην τολμήσετε να μου ξαναφερθείτε έτσι. Είμαι μια νέα γυναίκα, το σώμα μου αλλάζει, το ανακαλύπτω, είμαι βαθιά ανασφαλής, είμαι τρομοκρατημένη, μην το κάνετε πιο δύσκολο από ό,τι είναι ήδη. Αυτό είναι εκφοβισμός ξέρετε, και στην πραγματικότητα οριακά κακοποιητικό, θα έλεγα”, είπε η Γουίνσλετ και έχει απόλυτο δίκιο. Στο μεταξύ, δεν περιμένει κανείς από μια νεαρή γυναίκα, στα τέλη των 90s να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της και κάθε άλλο “επόμενο θύμα” των media, με τον καλύτερο τρόπο. Κατανοητό. 

Σε άλλη συνέντευξή της, νωρίτερα μες στο 2022, στον Guardian, η Γουίνσλετ θυμήθηκε πως στην περίοδο μετά τον Τιτανικό όλοι “σχολίαζαν τα κιλά μου, υπολόγιζαν πόσο ζυγίζω και δημοσίευαν την υποτιθέμενη δίαιτα που ακολουθούσα. Ήταν τόσο φρικτό να τα διαβάζω όλα αυτά”. Στο μεταξύ, τον προηγούμενο μήνα, μιλώντας στο podcast του Μαρκ Μαρόν είπε ότι ένιωσε πως τα βρετανικά μέσα της έκαναν bullying μετά την κυκλοφορία της ταινίας. “Όλα άλλαξαν από τη μια μέρα στην άλλη”, θυμήθηκε. 

“Θυμάμαι ότι απλώς σκέφτηα: ‘Εντάξει, καλά, αυτό είναι φρικτό και ελπίζω να περάσει”. Και σίγουρα πέρασε, αλλά με έκανε επίσης να συνειδητοποιήσω ότι αν αυτό ήταν το να είσαι διάσημς, δεν ήμουν έτοιμη να γίνω διάσημη, ευχαριστώ. Όχι, σίγουρα όχι”, τόνισε.