Μια βάση δεδομένων με μαρτυρίες γυναικών για πρώην συντρόφους τους που μπορεί να φανεί χρήσιμη σε πολλές αδέσμευτες γυναίκες εκεί έξω. Ή και όχι. Σίγουρα είναι αμφιλεγόμενη. Γιατί; Η λίστα τοξικών πρώην  έχει σχεδιαστεί για γυναίκες στις ΗΠΑ για να προστατεύουν η μία την άλλη από κακές εμπειρίες γνωριμιών και αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης διαδικτυακής κοινότητας για γυναίκες. Η λίστα περιέχει ονόματα, πόλεις και πολιτείες ανδρών που κακοποίησαν λεκτικά, ψυχολογικά και σωματικά γυναίκες στο παρελθόν και ζητά από τις γυναίκες να μην περιλαμβάνουν αριθμούς τηλεφώνου, email και διευθύνσεις σπιτιού στις καταχωρίσεις τους.

Κάθε καταχώριση περιγράφει περιπτώσεις εξαπάτησης, χειραγώγησης, κατάχρησης και ο ιστότοπος ενθαρρύνει τις γυναίκες να αναζητήσουν τους εραστές τους για να διαγράψουν αμφιβολίες ή να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες τους. Η δημιουργός της λίστας και της ιστοσελίδας Girl Power Girl Strong, Tracy Tegan, λέει ότι εκτός από την προειδοποίηση άλλων γυναικών για πιθανούς κινδύνους σε περίπτωση σχέσης, η λεπτομερής περιγραφή των κακών εμπειριών μπορεί να είναι μια καθαρτική και ενδυναμωτική διαδικασία. Η  λίστα «έχει συγκριθεί με το Trip Advisor επειδή οι γυναίκες μπορούν να βαθμολογήσουν τους άντρες με τους οποίους ήταν μαζί, με βάση τον τρόπο που αυτοί οι άντρες τους φέρθηκαν στις σχέσεις τους».Η Tracy Tegan αποφάσισε να δημιουργήσει τη σελίδα αφού έβγαινε με κάποιον  και της έκλεψε τα χρήματα για το ενοίκιο.

Που ελλοχεύει κίνδυνος; Κάθε κριτική είναι εντελώς υποκειμενική και μπορεί να κάνει ανείπωτη ζημιά σε ένα άτομο. Μην ξεχνάμε πώς κάθε ιστορία έχει πάντα τρεις όψεις. Τη δικιά μας, τη δικιά του/της και αυτή που είναι η αλήθεια. Ίσως, είναι μια προβληματική λίστα με ονόματα ανδρών που δεν έκαναν τίποτα μεμπτό στην πραγματικότητα. Οι γυναίκες συρρέουν στον ιστότοπο GirlPowerGirlStrong.com για να παρακολουθούν τις σχέσεις που δεν τελείωσαν τόσο καλά. Επιτρέπει στις γυναίκες να αφήνουν λεπτομερείς κριτικές – και μπορείτε ακόμη και να κάνετε αναζήτηση με βάση το όνομα.

https://t.co/ETIIZ6xB2v

Είναι κάπως προβληματικό να υπάρχει μια σελίδα που μπορείς να πληκτρολογείς το όνομα του πρώην σας στο πλαίσιο αναζήτησης για να μάθετε αν είναι ήδη στη λίστα των τοξικών πρώην.