Η κλασική τηλεοπτική εκπομπή “The Addams Family” έκανε το ντεμπούτο της το 1964 και σχεδόν κάθε γενιά είχε μια updated version της οικογένειας που αγαπά το μαύρο. Η Wednesday Addams είναι η μοναχοκόρη του Gomez και της Morticia Addams, ενός απόκοσμου και πλούσιου ζευγαριού που έχει εμμονή με το μακάβριο.   ρχικά δημιουργήθηκε από τον σκιτσογράφο Τσαρλς Άνταμς και είναι ένα πολύ γνωστό κομμάτι της αμερικανικής ποπ κουλτούρας.

Λίζα Λόρινγκ 

https://t.co/BTG7ypw35S

Η πρώτη ηθοποιός που υποδύθηκε την Wednesday Addams στην οθόνη είναι η Λίζα Λόρινγκ, η οποία έπαιξε τον 6χρονο χαρακτήρα στη μακάβρια μεταφορά της δεκαετίας του 1960 του Τhe Addams Family για συνολικά 64 επεισόδια (κανονικό sitcom), σε αυτή την εκδοχή ήταν η μικρότερη αδερφή του Pugsley και όχι το μεγαλύτερο παιδί. Η αγαπημένη της κούκλα ήταν μια ακέφαλη Μαρία Αντουανέτα. Επανέλαβε τον ρόλο της ως μεγαλύτερη Wednesday στην τηλεοπτική ταινία του 1977 ” Halloween with the New Addams Family”. 

Σίντι Χέντερσον 

​Η επόμενη ηθοποιός που ενσάρκωσε  την δεσποινίδα Άνταμς ήταν η Σίντι Χέντερσον στη σειρά κινουμένων σχεδίων του 1972 “The New Scooby-Doo Movies”, όπου έδωσε τη φωνή του χαρακτήρα στο επεισόδιο “Wednesday is Missing”. Όταν οι Χάννα-Μπαρμπέρα  έδωσαν  στην Οικογένεια Άνταμς τη δική τους κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων το 1973, η Χέντερσον επανέλαβε την μεταγλώττιση .Εκεί ακούσαμε και τη φωνή της νεαρής Τζόντι Φόστερ ως Pugsley. Ωστόσο, η σειρά του 1973 της Οικογένειας Άνταμς διήρκεσε μόνο μία σεζόν, μετά την οποία η Χέντερσον δεν επανέλαβε ποτέ το voice over ως Wednesday.

 Κριστίνα Ρίτσι 

Η άψογη ερμηνεία της Ρίτσι είναι τρομερά δύσκολο να ξεπεραστεί. Πήρε την Wednesday γλυκούλα και την μετέτρεψε στον πιο σαρδόνιο χαρακτήρα με μόνιμο resting bitch face στην αγαπημένη ταινία του 1991 “The Addams Family” και μετά ξαναέπαιξε τον ρόλο της στην ταινία “Addams Family Values” του 1993.  Σε ένα ταξίδι στη νοσταλγία εμφανίζεται στο «Wednesday» (2022) του Netflix ως ο μυστηριώδης χαρακτήρας Marylin Thornhill. 

Νικόλ Φουγκέρ

Εμφανίστηκε στην ταινία “Addams Family Reunion” το 1998 και στην κωμική κωμική σειρά μιας σεζόν, “The New Addams Family»” που προβλήθηκε στο YTV στον Καναδά και στο Fox Family στις ΗΠΑ. 

 Κλόι Γκρέις Μορέτζ 

Και πάλι, ακολουθώντας μια πιο κωμική προσέγγιση των χαρακτήρων, η Wednesday των ταινιών της Οικογένειας Άνταμς κινουμένων σχεδίων ήταν νοσηρή αλλά πιο γλυκιά από τη φιγούρα της Ρίτσι. 

Τζένα Ορτέγκα

Η μόνη χορογραφία που χρειάζεστε για τα πάρτι των ρεβεγιόν. Ευχαριστούμε Netflix