Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο Κατάρ, εν μέσω μιας σειράς αντιπαραθέσεων, εξαιτίας του ιστορικού της διοργανώτριας χώρας σχετικά με το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και των απόψεων για την ομοφυλοφιλία, η οποία είναι παράνομη στο Κατάρ. Το Κατάρ έχει αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τη συμπεριφορά προς τους μετανάστες εργάτες, οι οποίοι μαζί με άλλους αλλοδαπούς αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας. Όπως διευκρινίζει η εκστρατεία, οι μελέτες έχουν δει αύξηση έως και 38 τοις εκατό στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας μετά από ποδοσφαιρικούς αγώνες. H ενδοοικογενειακή κακοποίηση δεν προκαλείται από το ποδόσφαιρο, γνωρίζουμε ότι η υπάρχουσα κακοποίηση μπορεί να γίνει πιο σοβαρή ή συχνή κατά τη διάρκεια μεγάλων τουρνουά.

Στο Instagram, η οργάνωση έγραψε: “Το ποδόσφαιρο δεν προκαλεί ενδοοικογενειακή κακοποίηση, αλλά ένα μεγάλο παιχνίδι μπορεί να είναι ο καταλύτης για αυξανόμενη ή πιο σοβαρή κακοποίηση. Εάν είστε επιζώσα που χρειάζεται υποστήριξη, επικοινωνήστε μαζί μας. Καταλαβαίνουμε και θα σας πιστέψουμε”. Yπάρχουν πολλές γυναίκες που φοβούνται ότι οι σύντροφοί τους θα επιστρέψουν σπίτι μετά από μια ήττα της ομάδας τους και θα γίνουν βίαιοι.  Για πολλές γυναίκες, αυτή είναι μια περίοδος φόβου, όπου τα υπάρχοντα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι γνωστό ότι αυξάνονται έως και 38%.

Η καμπάνια δείχνει μια σειρά από σπίτια με μια μεγεθυμένη σημαία της Αγγλίας πάνω της που γράφει: “Ερχεται σπίτι” (σσ: εννοεί την κατάκτηση του Κυπέλλου). Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ διαπίστωσε ότι τα βίαια επεισόδια στο σπίτι αυξάνονται κατά 38% όταν η Αγγλία χάνει έναν αγώνα ποδοσφαίρου και είναι 26% υψηλότερα όταν η ομάδα κερδίζει ή ισοφαρίζει. Μετά την ισοπαλία 0-0 της Αγγλίας εναντίον των ΗΠΑ το βράδυ της Παρασκευής (25 Νοεμβρίου), η φιλανθρωπική οργάνωση έγραψε στο Twitter: “Καθώς πολλοί από εμάς θα είμαστε απογοητευμένοι με το παιχνίδι της Αγγλίας σήμερα, θα έχει πολύ πιο σοβαρό αντίκτυπο στις επιζώσες”.