Ο Τιμ Μπάρτον που ξέρουμε κι αγαπάμε πήρε την κόρη της οικογένειας Άνταμς και την έκανε σειράρα γεμάτη τέλειες ατάκες που λειτουργεί ως δράμα οικοτροφείου, σειρά ενηλικίωσης και σειρά μυστηρίου. Βασικά, είναι μια απίστευτα διασκεδαστική σειρά μυστηρίου για εφήβους στο Netflix. H αμετάβλητη έκφραση της Τζένα Ορτέγκα είναι επική. Είναι μια καταπληκτική προσθήκη στο franchise της Οικογένειας Άνταμς.

Σειρά με την Κριστίνα Ρίτσι (μέτα ειρωνία αν λάβουμε υποψίν τη σχέση της με την Οικογένεια Άνταμς), την Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς (αυτή γεννήθηκε για το ρόλο της Μορτίσια) και την Γκουέντολιν Κρίστι έχει βάλει γκολ από τα αποδυτήρια. Η σαρδόνια Γουένσντεϊ Άνταμς είναι μια αντικοινωνική γκοθ έφηβη που έχει μια δυσλειτουργική σχέση με τη μητέρα της και μπορεί να έχει μια ελαφρώς νοσηρή άποψη για τη ζωή. Μετά από μια καταπληκτική σκηνή με πιράνχας βρίσκεται στην Ακαδημία Νέβερμορ (όπου οι γονείς της γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν). Κλείσιμο ματιού και σε μια παλαιότερη γενιά που μεγάλωσε με Τιμ Μπάρτον: η εμφάνιση της Γουένσντεϊ Άνταμς – κοτσιδάκια, χλωμό δέρμα, ρίγες – μοιάζει με το κλασικό κοριτσάκι της δεκαετίας των ’90s.

Η Άνταμς αποβάλλεται από άλλο ένα γυμνάσιο μετά τη βάναυση και αιματηρή εκδίκηση από τους μπούληδες του αδελφού της. Η σειρά διαδραματίζεται σε αυτό το ίδρυμα για «παρίες, φρικιά και τέρατα». Εκεί, οι συμμαθητές της είναι βρικόλακες (βαμπίρ που αποφεύγουν το σκορδόψωμο στο κυλικείο), λυκάνθρωποι, γοργόνες και σειρήνες. Ναι, μιλάμε σοβαρά. Και όλοι μαζί βρίσκονται ως ύποπτοι σε μια σειρά δολοφονιών στην τοπική πόλη του Τζέρικο που η αστυνομία δυσκολεύεται να δεχτεί ότι προκλήθηκαν από αρκούδα. Η Γουένσντεϊ ορίζει τον εαυτό της επικεφαλής ντετέκτιβ για την υπόθεση και έχουμε ένα μυστήριο δολοφονίας εφήβων. Και μαζί με την πρώτη της φίλη, τη συγκάτοικό της χαρούμενης και τρομερά αισιόδοξης λυκάνθρωπου Ίνιντ και το αξιολάτρευτο κατοικίδιο της Thing, το ασώματο χέρι προσπαθεί να βρει το δολοφόνο. Ποιος είναι καλύτερος για να λύσει μυστηριώδεις υπερφυσικούς φόνους από το κορίτσι του οποίου τα αγαπημένα χόμπι περιλαμβάνουν το βασανισμό του αδερφού της, τη συγγραφή μυθιστορημάτων μυστηρίου δολοφονίας και τις σκέψεις για ανθρωποκτονία;

“Ο καφές φίλτρου είναι για ανθρώπους που μισούν τον εαυτό τους και ξέρουν ότι η ζωή τους δεν έχει σκοπό ή νόημα” είναι μια σαρκαστική ατάκα της που παγώνει το χαμόγελο στα χείλη όσων πίνουν γαλλικό. Και φυσικά αντιληφθήκαμε ότι δεν χρειάζεται να είσαι βρικόλακας για να έχεις κοφτερά δόντια (και γλώσσα) όταν την ακούσαμε να λεει: «βρίσκω ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα κενό που ρουφάει την ψυχή της ανούσιας επιβεβαίωσης». Η αφοβία και η έλλειψη συναισθημάτων της πρωταγωνίστριας είναι ο λόγος που κολλάς με αυτή τη σειρά. Για κάποιο λόγο ο τηλεθεατής περιμένει με χαρά κάθε βάναυση προσβολή ή φρικιαστική απάντηση Γουένσντεϊ που είναι αλλεργική στο χρώμα και φορά μόνο μαύρα. αλήθεια είναι ότι ανεξάρτητα από το πόσο περίεργη, δύστροπη ή ιδιόμορφη μπορεί να είναι, είναι ένα μέσο έφηβο κορίτσι με ανασφάλειες. Υπερασπίζεται τον αδερφό της από τους νταήδες του, απειλεί με βία τον έφηβο που θα βγει ραντεβού με την συγκάτοικό της -αν της ραγίσει την καρδιά- και όταν ακούσει ότι ένας από τους άλλους φίλους της κινδυνεύει, τρέχει να πάει να τους βοηθήσει.

https://twitter.com/hashtag/wednesdaynetflix?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Σίγουρα αξίζει η σειρά και για το υπέροχο κι απόκοσμο soundtrack.