“Η Κατερίνα Καινούργιου (Ισλαμαμπάντ, 31 Φεβρουαρίου 1995) είναι Ελληνίδα παρουσιάστρια, τοπ μόνδελ και πρώην υπεύθυνη κουζίνας σε πατσατζίδικο της Βαρβακείου αγοράς από όπου απολύθηκε καθώς φημολογείται ότι δεν τηρούσε τα υγειονομικά μέτρα, όπως ορίζεται από τον νόμο 318/8 και αφορά τους χώρους εστίασης. Πιο συγκεκριμένα, στο καζάνι όπου παρασκευαζόταν ο παραδοσιακός μεθυσομεζές, βρέθηκαν 22 κιλά τρίχες, 1 ψεύτικη βλεφαρίδα και ένα αυτόγραφο της Άντζελας Δημητρίου. Στο παρελθόν, απασχόλησε ποικίλα διεθνή μέσα, όπως το Πελοπόννησος TV και Πρέβεζα Τώρα, τα οποία κάλυψαν εκτενώς ζητήματα που αφορούσαν την προσωπική της ζωή, και πιο ειδικά, σχέσεις που φέρεται να έχει συνάψει με πρόσωπα όπως Brad Pitt, Κάτμαν και Ναόμι Κάμπελ, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της. Υιοθέτησε ένα υγιέστατο γατάκι, από το καταφύγιο Νίκος Χατζηνικολάου όπου εδρεύει στον Αμαρούσιο, το οποίο κατέχει τον τίτλο του πιο άσχημου αιλουροειδούς στον πλανήτη και το όνομα της είναι Ρούλα Κορ”.  Περίεργο χιούμορ έχουν τα άτομα που πείραξαν τη σελίδα της Κατερίνας Καινούργιου στην Wikipedia (πλέον έχει αλλάξει αλλά αν πληκτρολογήσετε το “Κατερίνα Καινούργιου Wikipedia στο Google θα το δείτε να εμφανίζετε πριν μπείτε στο επίσημο λήμμα). 

Η Κατερίνα Καινούργιου έχει διαβάσει κατά καιρούς απίστευτα πράγματα στο διαδίκτυο (κυρίως ανώνυμα)  και σήμερα στην εκπομπή της αποφάσισε να μιλήσει, “Θέλω να πω κι εγώ κάτι πάνω σε αυτό. Ντροπή στο Wikipedia. Για να δείτε πόση κακία έχει ο κόσμος, είχαν γράψει για εμένα ότι είμαι γεννημένη το ’73, ότι είμαι ομοφυλόφιλη με περούκα και ιερόδουλη”. 

Η Κατερίνα Καινούργιου έπεσε ακόμη μια φορά  θύμα cyberbullying. Και εννοείται δεν είναι αστείο. Αν ένα άτομο πληγώνεται όταν οι άλλοι γελούν μαζί του, τότε το αστείο έχει παρατραβήξει. Όλοι αξίζουν σεβασμό – και διαδικτυακά και στην πραγματική ζωή. Πρέπει να γνωρίζουν οι δράστες αυτής της επίθεσης ότι ο διαδικτυακός εκφοβισμός αφήνει ένα ψηφιακό αποτύπωμα – ένα αρχείο που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο και να παρέχει στοιχεία για να σταματήσει η κατάχρηση. 

Το Wikipedia δεν είναι επίσημος φορέας ούτε εγκυκλοπαίδεια του ίντερνετ” συμπλήρωσε και συμφωνούμε μαζί της.  Όταν αντιμετωπίζετε διαδικτυακό εκφοβισμό, μπορεί να νιώθετε ντροπή, νευρικότητα, άγχος και ανασφάλεια για το τι λένε ή σκέφτονται οι άνθρωποι για εσάς. Η λέξη κλειδί είναι η “ενσυναίσθηση”. Φανταστείτε όλες τις ανασφάλειες που νιώθετε ήδη για τον εαυτό σας και κάποιον να γράψει μια παράγραφο επισημαίνοντας κάθε μικρό πράγμα. Σίγουρα θα νιώθατε ντροπή και στεναχώρια. Δεν τιμά κανέναν να τρολάρει επώνυμους ανθρώπους και να παίζει με την ψυχική τους υγεία.