Το Reflect είναι μια ταινία μικρού μήκους της Disney+ για την Μπιάνκα, μια νεαρή χορεύτρια μπαλέτου, που παλεύει με την αυτοπεποίθησή της και τη δυσμορφία του σώματός της. Το “Reflect” αποτελεί μέρος της δεύτερης σεζόν του Short Circuit, μιας σειράς πειραματικών ταινιών μικρού μήκους από τα Walt Disney Animation Studios.  

Μεγαλώνοντας, πολλοί από εμάς εσωτερικεύσαμε τις τοξικές προσδοκίες του σώματός μας , οπότε είναι πολύ θετικό ότι η Disney προβάλλει αυτές τις ιστορίες με αυτόν τον τρόπο.

https://twitter.com/DisneyPlus?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι κινήσεις είναι μέρος μιας εταιρικής στρατηγικής που χαράχθηκε από ένα στέλεχος της Disney, το οποίο είπε ότι η εταιρεία θα παράγει περισσότερο ψυχαγωγικό περιεχόμενο που θα περιλαμβάνει χαρακτήρες από υποεκπροσωπούμενες ομάδες, όπως οι φυλετικές μειονότητες και η LGBTQ κοινότητα. Ο Κάρεϊ Μπερκ, πρόεδρος του Γενικού Ψυχαγωγικού Περιεχομένου της Disney, είπε στους υπαλλήλους τον Μάρτιο ότι η Disney στοχεύει τουλάχιστον το 50% των κανονικών χαρακτήρων της να απεικονίζουν εκείνους από “ομάδες που υποεκπροσωπούνται”.

https://t.co/Z1rVBHP6NZ

Και ενώ είναι θετικό ότι η Disney προβάλλει αυτές τις ιστορίες με αυτόν τον τρόπο τώρα, θα ήταν παράλειψη να μην επισημάνουμε ότι χρειάστηκε πάρα μα πάρα πολύ χρόνος για να φτάσουμε εδώ. Στην 85χρονη ιστορία της εταιρείας οι χαρακτήρες plus size έχουν εμφανιστεί μόνο σε ρόλους κακοποιών ή κομπάρσων.

@retrocosygamer It’s available on Disney + and shows how she battles body dysmorphia #plussizedisney #disneyprincess #plussizerepresentation ♬ After LIKE – Short Ver. – IVE