Η Είμι υπήρξε ένα θύμα της αδυσώπητης, μισογυνικής ταμπλόιντ κουλτούρας και δεν είμαστε σίγουροι αν είναι απαραίτητη μια ακόμη τηλεοπτική σειρά που θα εκμεταλλεύεται το ταλέντο και την προσωπικότητά της. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς θα προβάλλει τις ερωτικές σχέσεις της τραγουδίστριας καθώς και αυτές με την οικογένειά της, τπν πατέρα της Μιτς, την καριέρα της και τη μάχη της με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Η Έιμι Γουάινχαουζ πέθανε σε ηλικία 27 ετών το 2011. Η  Sam Taylor-Johnson ετοιμάζει επίσης μια βιογραφική ταινία για την τραγουδίστρια – και πάλι βασισμένη στο  ευπώλητο Saving Amy. Παραμένει ασαφές εάν τα δύο έργα συνδέονται. Εν τω μεταξύ, τον περασμένο μήνα, η παραγωγός του James Bond , Barbara Broccoli , μίλησε για μια “πολύ θλιβερή»”συνάντηση που είχε με τη Winehouse σχετικά με την πιθανή ηχογράφηση του θεματικού τραγουδιού στο  Quantum Of Solace του 2008.  

Το βιβλίο “Saving Amy” βασίστηκε στους έξι μήνες που πέρασαν η συγγραφέας Daphne και ο παραγωγός Erbil Gunasti με την Έιμι και την οικογένειά της στο Λονδίνο, την Ελβετία και την Αγία Λουκία. Η Έιμι πέρασε σχεδόν ένα χρόνο στο νησί της Καραϊβικής προσπαθώντας να γράψει και να ηχογραφήσει το τρίτο της άλμπουμ, το οποίο δεν κυκλοφόρησε ποτέ, αφού οι εθισμοί της στα ναρκωτικά και το αλκοόλ είχαν ξεφύγει κάθε έλεγχο.

Tο εξαιρετικό ταλέντο της ως καλλιτέχνης έχει επισκιαστεί εδώ και καιρό από την ιδιωτική της ζωή, την ταραχώδη σχέση της με τα μέσα ενημέρωσης και τη δημόσια μάχη της με τον εθισμό. O πατέρας της, πρώην ταξιτζής του Λονδίνου έχει επίσης πρωταγωνιστήσει σε ντοκιμαντέρ για την κόρη του με τίτλο My Daughter Amy , που προβλήθηκε στο C4. Ο Βρετανός σεναριογράφος και παραγωγός Mal Young, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν σε εκπομπές όπως το Doctor Who, το Casualty και το Holby City, θα ενταχθεί στην ομάδα του Halycon Studios για να γράψει το σενάριο. Η Έιμι Γουάινχαουζ έγινε μια από τις πιο θρυλικές φωνές της Βρετανίας όταν έγινε γνωστή το 2003 μετά το ντεμπούτο της άλμπουμ Frank, το οποίο της χάρισε το βραβείο Ivor Novello. Ο δεύτερος και τελευταίος δίσκος της Back to Black κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα το 2006 και έφτασε στο νούμερο ένα σε 18 διαφορετικές χώρες.

Μέχρι σήμερα, το Back to Black είναι το δεύτερο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις του 21ου αιώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει πουλήσει σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα φτάνοντας 13 φορές πλατινένιο. Ο μόνος δίσκος που τον έχει κερδίσει είναι το άλμπουμ 21 της Adele του 2011, το οποίο πούλησε σχεδόν 6 εκατομμύρια αντίτυπα και έγινε πλατινένιο 17 φορές.