Η Άλεξ είναι γνήσια εκπρόσωπος της Gen Z. Ξέρει ότι οι γυναίκες θέλουν να βλέπουν τα ρούχα που αγοράζουν σε σώματα που μοιάζουν με τα δικά τους. Για να ξέρουν πώς θα στρώνουν πάνω τους. Ξέρει ότι η αποδοχή όλων των σωμάτων θα οδηγήσει στην αποστιγματοποίηση των κιλών. Δεν είναι εκπρόσωπος καμίας μειονότητας που ζητά τα δικαιώματά της. Είναι το αγοραστικό κοινό που πλέον δεν αφήνει ντεμέκ ινστρούχτορες να παίρνουν αποφάσεις για την ίδια. Και θέλει εκπροσώπηση. Την απαιτεί.

 Η μόδα λειτουργούσε μονοδιάστατα επί χρόνια κι αυτό είχε απωθήσει πολλές γυναίκες και άνδρες γιατί δεν έβρισκαν στις σελίδες των περιοδικών κανέναν που να τους μοιάζει. Η πραγματικότητα που αντικατοπτριζόταν στα περιοδικά ήταν πλασματική. Γυναίκες όπως η Αλεξία Κούβελα θέλησαν να ελέγξουν την αφήγηση, είχαν μετρήσιμη επιρροή στα social media και αποφάσισαν ότι το plus size έπρεπε να μπει κανονικά στην ιστορία της μόδας. Να μπορεί να ψωνίζει παντού τα μεγέθη της η κάθε γυναίκα ή να βρίσκει τα νούμερά του κάθε άνδρας στα μαγαζιά. Η ποικιλομορφία είναι ευλογία.

Ξέρει ότι στο μέλλον δεν πρέπει να βλέπουμε την ταμπέλα plus size στα καταστήματα. Πρέπει απλά να υπάρχουν στα ράφια όλα τα μεγέθη. Είχε βαρεθεί να τις δίνουν συμβουλές για το σώμα της και τα κιλά της. Κι έτσι δημιούργησε το πρώτο plus size πρακτορείο μοντέλων στην Ελλάδα. Γιατί καλή στην θεωρία η συμπερίλψη αλλά πρέπει να δούμε και στην πράξη τους Έλληνες σχεδιαστές να δίνουν δουλειές και ρούχα σε plus size μοντέλα. Η Αλεξία έχει σπουδάσει δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και εκεί ζει. Την είδαμε πρώτη φορά στα 22 της να περνά από audition του GNTM το 2019.

Επέστρεψε στο ριάλιτι λέγοντας στους κριτές ότι είναι “ένα προσωπικό στοίχημα και για να δείξω και σε άλλα κορίτσια ότι μπορούμε να κάνουμε κι εμείς μόδα. Δεν έχουμε μεγάλη εκπροσώπηση, για  αυτό ξεκινάω και το πρακτορείο, να αρχίσουν κορίτσια να έρχονται, να κάνουμε όντως μόδα, γιατί βλέπω κάτι oversized καφτάνια και δεν νιώθω included στη μόδα”. Κι έτσι δημιουργήθηκε το Bode Agency.

Κι αν δεν πιστεύετε ότι υπάρχει χώρος να σας μιλήσουμε για το μοντέλο Tess McMillan, που έγραψε ιστορία ως το πρώτο μοντέλο plus size που περπάτησε ποτέ σε πασαρέλα Gucci.