Η Ναόμι Γουότς έδωσε μια συνέντευξη στο Entertainment Weekly, μιλώντας για τις γυναίκες που δεν τους επιτρέπεται να γεράσουν. Ή πιο σωστά, για τις γυναίκες που οφείλουν να αδράξουν τη νεότητά τους όσο πιο λυσσαλέα μπορούν, αφού θα φτάσουν τα 40 και θα γίνουν “unfuckable”. 

Πιο συγκεκριμένα, όταν η Γουότς ολοκλήρωνε τα γυρίσματα του Mulholland Drive, το 2021, στα 33 της χρόνια, έλαβε την εξής συμβουλή: “Καλύτερα να κάνεις πολλά, γιατί όλα τελειώνουν στα 40, όταν γίνεσαι unfuckable”. Η ηθοποιός απάντησε με ειλικρινή απορία για το τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτό. Ωστόσο, “Μετά σκέφτεσαι και λες ‘Α, σωστά. Όταν δεν είσαι πλέον αναπαραγωγική, όταν αυτά τα όργανα δεν λειτουργούν πλέον, δεν είσαι σέξι, άρα, επομένως, δεν είσαι αξιοζήλευτη’. Αυτό με θύμωσε πολύ”, ανέφερε. 

Η ανάγκη της ηθοποιού να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με τη διαχείριση του ζητήματος ηλικία, που από ό,τι φαίνεται ήταν και είναι ακόμα “έμφυλο”, δεν σταμάτησε εκεί. Μίλησε για το πώς πιστεύει πως η βιομηχανία του θεάματος μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα τις γυναίκες μιας συγκεκριμένης ηλικίας. “Είναι μια τόσο δύσκολη συζήτηση γιατί, από την πρώτη στιγμή, ξεκινάμε τη διαδικασία της γήρανσης. Είναι κάτι με το οποίο όλοι πρέπει να εξοικειωθούμε και οι γυναίκες καλούνται να το κάνυον περισσότερο από τους άντρες”, τόνισε. “Δεν μιλάμε σχεδόν ποτέ για έναν άνδρα που γερνάει”, συνέχισε. “Δεν μιλάμε για τα γκρίζα μαλλιά του. Και βασικά, αν το κάνουμε, είναι τύπου: ‘Α, γίνεται πιο όμορφος, πιο επιθυμητός, πιο ισχυρός’. Και γιατί είναι ισχυρός; Επειδή έχει συσσωρεύσει εμπειρίες”. 

Έπρεπε κάποιος να τα πει; Ναι. Είναι η Ναόμι Γουοτς αυτή η κάποια; Ναι. 

Η ίδια έχει συζητήσει ανοιχτά για το concept “μεγαλώνω” πολύ ανοιχτά, απαιτώντας οι γυναίκες να έχουν την ίδια αντιμετώπιση σε αυτό το θέμα, με τους άντρες. “Θα πρέπει να είναι το ίδιο για τις γυναίκες”, είπε. “Έχουμε σημαντικές και δυνατές εμπειρίες και σε αυτή την ηλικία για τις οποίες θα πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανες”. 

Η Ναόμι Γουοτς δεν έχει διαστάσει να μιλήσει ανοιχτά και για ακόμα ένα θέμα που μερικές φορές είναι ταμπού: την εμμηνόπαυση. Υπήρξε κάτι παραπάνω από ανοιχτή και ειλικρινής, λέγοντας ότι για εκείνη “συνέβη πολύ νωρίς”. Τα 40, είτε το βλέπουμε είτε όχι, είναι ένα στίγμα, το οποίο μετατρέπει τις γυναίκες για ακόμα μια φορά σε “αναλώσιμες” και αυτό δεν έχει “πλάκα”. 

Διάβασε ακόμα στο Provocateur:

Οι θηλές της Κιάρα Φεράνι έκλεψαν τα βλέμματα για τους πιο σωστούς λόγους

9 δημιουργίες που καταστρέφουν υπέροχα την εικόνα της τέλειας γυναίκας

Η Paulina Porizkova ποζάρει γυμνή στα 56 της κι υψώνει το μεσαίο δάχτυλο στον ηλικιακό ρατσισμό