Σε μια πρόσφατη εμφάνισή της στο podcast “Diary of a CEO”, η Άρια του GoT μίλησε για τη ζωή της πριν γίνει γνωστή στο “Game of Thrones” και πώς η κακοποίηση που υπέστη σε νεαρή ηλικία συνέβαλε στους συνεχιζόμενους αγώνες που δίνει με την ψυχική της υγεία.

«Εγώ, ως μικρό παιδί πριν από την ηλικία των 8, είχα μια αρκετά τραυματική σχέση με τον μπαμπά μου», είπε στον οικοδεσπότη Steven Bartlett.«Και δεν θέλω πραγματικά να το αναλύσω αυτό γιατί επηρεάζει τα αδέρφια μου και ολόκληρη την οικογένειά μου, αλλά αυτό κατέστρεψε την παιδική μου ηλικία».

Η 25χρονη σημείωσε ότι οι εμπειρίες της μεγαλώνοντας την απομάκρυναν από άλλα παιδιά της ηλικίας της. «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δυσκολευόμουν πραγματικά να κοιμηθώ και νομίζω ότι πολλά τραυματικά πράγματα που μου έχουν συμβεί δεν είχα ιδέα ότι ήταν λάθος¨. Είπε ότι άρχισε να παρατηρεί ότι τα άλλα παιδιά δεν καταλάβαιναν τον “πόνο ή τον τρόμο ή τον φόβο” που υπέφερε. “Πού είναι η χαρά, πότε έρχεται αυτή για μένα;” αναρωτιόταν.

Η μητέρα της «δραπέτευσε» από τον πατέρα της όταν ο ηθοποιός ήταν περίπου 4 μηνών, με την Μέισι να λέει ότι αυτό είναι κάτι που έμαθε σχετικά πρόσφατα». Μόλις έγινε 8 ετών, η ηθοποιός του «The New Mutants» άρχισε να καταλαβαίνει την έκταση της τοξικότητας στη σχέση της με τον πατέρα της. Θυμήθηκε ότι δεν περνούσε καλά στο σχολείο και μια μέρα την πήρε στην άκρη μια δασκάλα για κάποιες ερωτήσεις.

Με ρωτούσε, “τι γίνεται; Τι σε προβληματίζει; Πεινάς; Έφαγες πρωινό;”. Της απαντούσα όχι. Μου έλεγε, “γιατί;” και της έλεγα πως στο σπίτι δεν τρώμε πρωινό. Μου έκανε τις σωστές ερωτήσεις. Η μαμά μου ήρθε στο σχολείο εκείνη την ημέρα και με πήρε. Εκείνη την ημέρα, για πρώτη φορά, ξεκλειδώθηκαν όλα για εμένα, όλα τα πράγματα έπεσαν πάνω στο τραπέζι. Ακόμα μέσα μου θέλω να αντισταθώ, να πω πως όσα γίνονταν δεν ήταν λανθασμένα, πως κάποιοι προσπαθούσαν να με απομακρύνουν από τον πατέρα μου. Κατά κάποιο τρόπο είχα δεχθεί πλύση εγκεφάλου. Γι’ αυτό νομίζω πως μέχρι σήμερα έχω μια εμμονή με το να μελετώ τις θρησκείες και τα δόγματα. Επειδή σε ένα βαθμό, σαν παιδί, ήταν σαν να με έχουν κατηχήσει. Ήμουν σε μια “παιδική λατρεία” εναντίον της μητέρας μου”. Αποκάλυψε πως μετά τη παρέμβαση της καθηγήτριας, η μητέρα της την πήρε από τον πατέρα της, με τον οποίο είχε χωρίσει.