Η Αμάντα Γεωργιάδη μπήκε στις ζωές μας όταν ακούσαμε την αιθέρια φωνή της στην φετινή Eurovision και μας κόλλησε το «Die Together». Η Amanda Tenfjord όμως ήταν ήδη σταρ στη Νορβηγία, μιλάμε για μια τραγουδίστρια που το κομμάτι της παίζει σε σειρά του Netflix (Spinning Out λέγεται η σειρά και το κομμάτι που ακούγεται είναι το Troubled Water). Η 25χρονη Αμάντα είναι γιατρός. Ήξερε όμως,  από τότε που θυμάται τον εαυτό της, ότι είναι γεννημένη μουσικός. Άρχισε να παίζει πιάνο στα πέντε της, έγραφε μουσική σε όλη την εφηβεία της και συμμετείχε σε άπειρους μουσικούς διαγωνισμούς. Κάτι καλό γινόταν στο σχολείο της γιατί υπήρξε συμμαθήτρια με την σκανδιναβική ποπ τραγουδίστρια Sigrid.

 Ήταν φυσικό επακόλουθο να την ανακαλύψει μια δισκογραφική και να της κάνει συμβόλαιο. To πρώτο της album της Amanda Georgiadis Tenfjord  θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες και έχουμε ήδη λατρέψει το τραγούδι AMAN (μεσογειακός ήχος που κουβαλά πολλές αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια όταν ο πατέρας της μαγείρευε κι άκουγε ελληνικά τραγούδια στο πικ απ). Η συνεργασία της με την Ελληνοαμερικανίδα τραγουδίστρια Evangelia απέδωσε καρπούς.

Μια μέρα πριν την ακούσουμε να ανοίγει τους Madrugada στο Καλλιμάρμαρο της ζητήσαμε να μας πει τα αγαπημένα της τραγούδια των Madrugada. Μας αποκάλυψε ότι είναι φαν της Μαρίνας Σάττι και ;ότι θα ήθελε να την γνωρίσει πολύ.

Πώς νιώθεις που θα τραγουδήσεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο;

Νιώθω δέος που θα παίξω στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το έχω επισκεφθεί πολλές φορές και πάντα με εντυπωσιάζει. Είναι μοναδικός χώρος και πανέμορφος.

Πώς πέρασες το διάστημα μετά τη Eurovison;

Πήρα πτυχίο και είμαι επίσημα γιατρός. Πέρασα το καλοκαίρι μου δουλεύοντας στο νοσοκομείο του Aalesund και πήρα μια εβδομάδα άδεια για τις καλοκαιρινές διακοπές μου. Πήγα στην Σικελία. Και κυκλοφόρησα τρία κομμάτια από το επερχόμενο άλμπουμ μου, το “All in”, το “Plan” και το “AMAN”. Δούλεψα πολύ αυτό το καλοκαίρι αλλά ήταν απολαυστικό.  

Πες μας μερικά πράγματα για το AMAN

Ουσιαστικά είναι μια ιστορία όπου λες σε αυτόν που αγαπάς ότι αξίζεις να αγαπηθείς. Είναι το συναίσθημα στην αρχή μιας σχέσης όταν θέλεις να πείσεις τον/την σύντροφό σου ότι είσαι υπέροχος άνθρωπος. Η συνεργασία με την Evangelia ήταν καταπληκτική. Είμαι χαρούμενη που δουλέψαμε μαζί, παρόλο που φοβόμουν αρχικά γιατί δεν ξέρεις πάντα πώς θα καταλήξει μια συνεργασία και δεν θέλεις να προσβάλεις κάποιον αν το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που είχες φανταστεί. Ευτυχώς, το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα. Και περάσαμε καλά.

Τι να περιμένουμε από το πρώτο σου άλμπουμ;

Πολλά λυπητερά τραγούδια για την αγάπη. Πραγματικά, ξεγύμνωσα την καρδιά μου. Και είμαι τόσο περήφανη για το αποτέλεσμα. Ανυπομονώ να ακούσετε τα τραγούδια μου και να σας αγγίξουν.

Πες μας τα τρία πιο αγαπημένα σου τραγούδια των Madrugada

Το Majesty. Δεν μια νοιάζει αν είναι μια mainstream απάντηση. Μιλάμε για αριστούργημα και κανείς δεν το αμφισβητεί. Το Nobody loves you like I do, οι στίχοι του είναι επικοί. Και το This Old House. Είναι από τα πρώτα τους τραγούδια και το αγαπώ πολύ.

Στο μικρό νορβηγικό χωριό όπου μεγάλωσες θεωρείσαι πλέον διάσημη;

Έχω να πάω αρκετό διάστημα γιατί σπούδαζα σε άλλη πόλη, μεγαλύτερη. Ήταν ιδανικά όμως να μεγαλώνεις σε ένα τόπο τόσο όμορφο, με ασφάλεια και ηρεμία. Έχω αρκετούς φίλους εκεί. Πηγαίνουμε για ψάρεμα και ορειβασία. Ήταν πάντα υποστηρικτικοί.

Πήγες στα Γιάννενα φέτος το καλοκαίρι;

Μετά τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο θα πάω, πραγματικά ανυπομονώ. Δεν έχω δει τη γιαγιά μου για τρία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας και μου έχει λείψει τόσο πολύ. Λατρεύω να περνάω χρόνο στα Γιάννενα.

Τι πρέπει να φάω και να δω στο Όσλο;

Δεν έχω ζήσει ποτέ για να σου πω τα κατάλληλα μέρη. Σίγουρα θα σου έλεγα να πας για κολύμπι κοντά στην Όπερα και να φας Brunost, είναι καφέ τυρί. Είναι το καλύτερο τυρί, μετά τη φέτα.

Info: Η ήρεμη δύναμη των Madrugada, η μουσική τους, θα πλημμυρίσει το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Αυτή τη φορά, δε θα είναι μόνοι. Δύο υπέροχες γυναίκες, δύο από τις πιο ωραίες και μελωδικές φωνές της Νορβηγίας σήμερα, η Ane Brun και η Αmanda Tenfjord, θα τους συνοδεύσουν ζωντανά στη σκηνή. Επίσης η 10μελής χορωδία Irida Vocal Ensemble της Δήμητρας Καραμπεροπούλου, θα πλαισιώσει τους Madrugada σε δύο τραγούδια επί σκηνής.

Οι πόρτες ανοίγουν: 18:30/ Amanda Tenfjord on stage: 20:30/ Madrugada on stage: 21:15. Την ημέρα της συναυλίας (24/9) στον προαύλιο χώρο του Καλλιμάρμαρου θα λειτουργούν ΤΑΜΕΙΑ/ BOX OFFICE από τις 17:00.  Η ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων (on line) θα συνεχίζεται έως τις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου 24/9.