Το “My Love Affair With Marriage” είναι μια ανεξάρτητη ταινία κινουμένων σχεδίων της Σίνιε Μπάουμαν που δημιουργήθηκε για ενήλικο κοινό. Η ταινία, μια συμπαραγωγή Λετονίας – ΗΠΑ – Λουξεμβούργου, χρειάστηκε επτά χρόνια για να γυριστεί και χρηματοδοτήθηκε με τη βοήθεια 1.685 μεμονωμένων δωρητών μαζί με επιχορηγήσεις από καλλιτεχνικά και πολιτιστικά ιδρύματα.

Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, η Ζέλμα από τη Λετονία γαλουχήθηκε με την προσδοκία ότι η αγάπη θα είναι η απάντηση για όλα της τα προβλήματα. Αρκεί, βέβαια, να υποκύπτει αγόγγυστα στις κοινωνικές νόρμες για το πώς μια θηλυκότητα οφείλει να συμπεριφέρεται. Όσο όμως εκείνη συμμορφωνόταν στο κυρίαρχο αφήγημα, τόσο το σώμα της αντιδρούσε.

Το χρονικό αυτής της αντίδρασης εικονοποιεί με ζωηρή σωματική φαντασία η εξαίσια σκιτσογράφος και σκηνοθέτιδα Σίνιε Μπάουμαν, σε μια άτυπη συνέχεια του αυτοβιογραφικού «Πέτρες στις Τσέπες Μου», για να εξετάσει με ασίγαστο χιούμορ και ολιστική ματιά τις διαρκείς προκλήσεις που κάθε γυναίκα αντιμετωπίζει σε έναν κόσμο πατριαρχικής ηγεμονίας.

Έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 11 Ιουνίου 2022 στο Tribeca Festival  στη Νέα Υόρκη. Στις 15 Ιουνίου έγινε η ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Annecy στη Γαλλία (όπου κέρδισε τη διάκριση της κριτικής επιτροπής για ταινία μεγάλου μήκους).

Υπόθεση

Από μικρή ηλικία, τα τραγούδια και τα παραμύθια πείθουν τη Ζέλμα ότι η Αγάπη θα της έλυνε όλα τα προβλήματά της, αρκεί να τηρεί τις προσδοκίες της κοινωνίας για το πώς πρέπει να ενεργεί ένα κορίτσι. Αλλά καθώς μεγαλώνει, κάτι δεν φαίνεται σωστό με αυτήν την έννοια της αγάπης: όσο περισσότερο προσπαθεί να συμμορφωθεί, τόσο περισσότερο το σώμα της αντιστέκεται. Μια ιστορία εσωτερικής-γυναικείας εξέγερσης. Αρωγός μιας αφήγησης που σου κλέβει την καρδιά (εξηγώντας εμβόλιμα και κάμποση βασική…βιοχημεία), μια ανεξάντλητη σειρά από θαυμάσια μικρά τραγουδάκια, που τελειοποιούν μια λυρική ποπ οπερέτα πάνω στο γυναικείο βλέμμα και «μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι». Απολαυστικό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφει για την 28η έκδοσή του, πιο αισιόδοξο και πλούσιο σε δράσεις από ποτέ

Ο διεθνής θεσμός προσφέρει μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες και διεξόδους στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, αναδεικνύει νέες φωνές του παγκόσμιου σινεμά, παρουσιάζει στο κοινό μερικές από τις καλύτερες και πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς συνοδεία εκλεκτών προσκεκλημένων και διοργανώνει αφιερώματα, ειδικές προβολές, masterclass και παράλληλες εκδηλώσεις, δικαιώνοντας τη φανατική αγάπη των θεατών όλα αυτά τα χρόνια.
Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2022,  στους φυσικούς του χώρους, τις αίθουσες 12μηνης λειτουργίας ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΔΑΝΑΟΣ 1 & 2, ΙΝΤΕΑΛ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΡΙΑΝΟΝ, ΠΑΛΛΑΣ αλλά και για πρώτη φορά και για μία ξεχωριστή προβολή στην αίθουσα VILLAGE CINEMAS – VMAX SPHERA @ THE MALL ATHENS.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα sites των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες στα social media: Facebook AIFF, AIFF Instagram, Cinemagazine Instagram, Twitter.