Εννιά χρόνια πριν δώσει ζωή στον ρόλο της Μόνικα στα Φιλαράκια, η Κόρτνεϊ Κοξ είχε γίνει το πρώτο άτομο που χρησιμοποίησε τη λέξη «περίοδος» σε τηλεοπτική διαφήμιση. Στην πράξη, η ηθοποιός είχε κληθεί να διαφημίσει ταμπόν, μιλώντας για το πόσο «θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο νιώθετε για την περίοδό σας». Δεν είχε και άδικο. Παρόλα αυτά, αποφάσισε να «πατήσει» σε αυτό το αμερικανικό διαφημιστικό σποτ και να δημιουργήσει μια παρωδία για την άλλη όψη, εκείνη που την απασχολεί σήμερα: αυτή της εμμηνόπαυσης

Η Κοξ, λοιπόν, σε μια ανανεωμένη εκδοχή αυτής της διαφήμισης, που ανέβηκε στο Instagram, παραφράζει τον νεότερο εαυτό τη και στα σημεία που μιλούσε για την περίοδο, αυτή τη φορά μιλά για την εμμηνόπαυση, ρωτώντας «άλλαξε εντελώς η ζωή σας λόγω της εμμηνόπαυσης;».

«Εξακολουθείτε να έχετε εξάψεις; Επιτρέψτε μου να σας το πω κατευθείαν», συνεχίζει. «Η εμμηνόπαυση θα αλλάξει τον τρόπο που αισθάνεστε όταν γερνάτε. Η εμμηνόπαυση θα σας φάει ζωντανές. Είναι φρικτό. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να το κάνει αυτό». 

Δεν σταματά εκεί, μιας και θέλει να εξηγήσει τι εννοεί με το όλο πεσιμιστικό μανιφέστο κατά της εμμηνόπαυσης, λέγοντας πως φέρνει «το πρόσθετο πλεονέκτημα του ξηρότερου δέρματος». «Θυμηθείτε -δεν υπάρχει τίποτα καλό στην εμμηνόπαυση. Μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον τρόπο που αισθάνεστε ότι γερνάτε». 

Δες το βίντεο εδώ, στο μεταξύ:

Μιλώντας για το βίντεο, να αναφέρουμε πως έχει συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο like, με πολλές διάσημες φίλες και μη της Κοξ να την επικροτούν. Μεταξύ αυτών και η ανεπιτήδευτα cool θεότητα, Ντρου Μπάριμορ. 

Νωρίτερα φέτος, η Κοξ είχε μιλήσει στους Sunday Times για το πώς σιγά σιγά έμαθε «να αγκαλιάζει» το γεγονός ότι γερνά μετά από τόσα χρόνια χρήσης fillers στο πρόσωπό της. Εξήγησε επίσης πως όταν αντιλήφθηκε πως μοιάζει μεγαλύτερη, μπήκε σε ένα κυνήγι, αυτό της νεανικότητας. Για χρόνια. «Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι στην πραγματικότητα δείχνω πολύ περίεργη με τις ενέσεις και έκανα πράγματα στο πρόσωπό μου που δεν θα έκανα ποτέ τώρα», είχε δηλώσει. 

Σήμερα, μάλλον ξορκίζει τον φόβο του χρόνου που περνάει, με ένα μανιφέστο κατά της εμμηνόπαυσης.