Η Νατάσα Μποφίλιου εδώ και χρόνια τραγουδάει για όσα βιώνουμε, για όσα μετανιώνουμε, για όσα διστάζουμε να κάνουμε. Εμείς τη συναντήσαμε μια καλοκαιρινή ακόμα Δευτέρα στο Ergon House, με αφορμή τις συναυλίες της σε Αθήνα (8 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων) και Θεσσαλονίκη (13 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Γης).

Τη ρωτήσαμε για τις μάχες που έχει δώσει σαν γυναίκα, αλλά και εκείνες που δίνει τώρα και που ετοιμάζεται αναπόφευκτα να δώσει στο μέλλον. Μας είπε πως “δεν ζούμε σε μια ηρωική εποχή”, αλλά “σε αυτή την αντιηρωική εποχή που ζούμε, αν κάποιος αξίζει να λέγεται ήρωας, είναι οι γυναίκες”. Για την ίδια, “υπάρχει ανάγκη να υπάρξουν σκεπτόμενοι άνθρωποι”, στην ιστορική συνθήκη στην οποία βρισκόμαστε.

Μάς είπε πως ήθελε πολύ να είναι στη συναυλία του ΛΕΞ, ως θεατής, αλλά δεν τα κατάφερε. Για αυτή την κλασική σύγκριση με την τραπ, όμως, έχει να πει ότι “Κάθε ιστορική συνθήκη έχει τη μουσική που της αξίζει. Υπάρχει ένα κομμάτι, κατά τη γνώμη μου υγιές μέσα στην κοινωνία που εκφράζεται μέσα από τους στίχους και τη μουσική του ΛΕΞ και υπάρχει και ένα κομμάτι της κοινωνίας, που κατά τη γνώμη μου αντιπροσωπεύει το σάπιο, και εκφράζεται μέσα από τραγούδια με τόσο βαθύ σεξισμό και βία.”

Μας μίλησε για την ανάγκη πίσω από τη δημιουργία του “Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών”, τονίζοντας πως: “Όλοι αυτοί οι αγώνες που κάναμε [ως συλλογικότητα] μέσα στην πανδημία, τουλάχιστον μας έβαλαν στον χάρτη. Ως επαγγελματίες, σκληρά εργαζόμενους, που διεκδικούν αυτό που τους αναλογεί. Και έχουμε πολλές μάχες να δώσουμε ακόμα.”

Δες ολόκληρη τη συνέντευξη της Νατάσας Μποφίλιου εδώ: