Η κωμικός από την Αυστραλία έγινε διάσημη στο Instagram τρολάροντας ακραία την κουλτούρα των influencer στην ίδια πλατφόρμα. Ινσέπτιο. Και αυτό πήγε καλά, αν λάβουμε υπόψιν τους 9.2 εκατομμύρια followers της. Απέκτησε επιρροή. Από τότε που σκαρφίστηκε το #celestechallenge, πριν από πέντε χρόνια, έγινε εξώφυλλο περιοδικών, έγραψε βιβλίο και συνεργάστηκε σε καμπάνια με τον Tom Ford. Έγινε η βασίλισσα της παρωδίας.

Γιατί ξεκίνησε αυτό το πρότζεκτ; Γιατί είχε κουραστεί (δικά της λόγια) με τους δήθεν επιτυχημένους και διάσημους που πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από όλους επειδή φοράνε δυο επώνυμα ρούχα και κάνουν Squatting Slavs πόζες. Πήρε όλες αυτές τις εξωφρενικές πόζες που έβλεπε στο Instagram κι αποφάσισε να τις δοκιμάσει κι εκείνη. Φυσικά, το αποτέλεσμα είναι τραγικά αστείο.

Γιατί δεν μοιάζουν όλες οι γυναίκες με την Κέιτ Άπτον με άσπρο βρεγμένο μπλουζάκι. Βασικά, στην πραγματικότητα, ούτε η ίδια η Κέιτ Άπτον μοιάζει με την Κέιτ Άπτον του Instagram. Οι φωτογραφίες της Σελέστ προσπαθούν να περάσουν το εξής μήνυμα: τίποτα από όσα βλέπετε στο Instagram δεν είναι αλήθεια και οι διασημότητες σκηνοθετούν τις ζωές τους.

Επίσης, δείχνει ένα σώμα που δεν είναι κάθε του ίντσα επεξεργασμένη. Κι αυτό είναι απελευθερωτικό για πολλές γυναίκες που δεν έχουν το προνόμιο να παρέμβουν με επεμβάσεις στο σώμα τους ή δεν θέλουν. Δίνει φωνή στη μέση γυναίκα που βαρέθηκε την κουλτούρα των influencer που ενίοτε την κάνει να νιώθει ανεπαρκής.

Θεωρεί την επιτηδειότητα τους περισσότερο εκνευριστική παρά ελκυστική. Δεν έχουν όλες οι γυναίκες μια στρατιά ανθρώπων στην υπηρεσία τους, από κομμωτές και στιλίστες μέχρι γυμναστές και διατροφολόγους. Οι περισσότερες εργαζόμενες γυναίκες δεν έχουν καν το χρόνο για ένα κούρεμα.

Ουσιαστικά, οι φωτογραφίες της Σελέστ σου λένε να μην παίρνεις πολύ σοβαρά τον εαυτό σου γιατί η τελειότητα δεν υπάρχει στις ζωές ούτε των Καρντάσιαν ούτε των εγχώριων ινφλουέ της κάθε χώρας. Σου λένε ότι η εμμονή με τις ζωές αυτών των ανθρώπων θα σε γεμίσει ανασφάλεια και FOMO. Και, κυρίως, ότι κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν ποζάρει όπως τα μοντέλα στα εντιτόριαλ μόδας.