Η κατάσταση με το ρετούς, τα φίλτρα, τα μαζέματα και τα παντελώς παραμορφωμένα σώματα και πρόσωπα στα social media, ίσως έχει ξεπεράσει το υγιές όριο. Ίσως και όχι. Ωστόσο, η Σελένα Γκόμεζ φαίνεται να πιστεύει πως ναι. Και θα ρωτήσεις τι έκανε για αυτό. Με βίντεό της στα social media δίνει λίγο αέρα στις κοιλίτσες μας και αρνείται να κρατήσει την ανάσα της για να φαίνεται η κοιλιά της κάπως πιο φλατ. Να πούμε πως ρίχνει Χ σε αυτό το κλασικό “ρούφηγμα” για τις ανάγκες μιας φωτογραφίας με μαγιό; Να το πούμε.

Η Γκόμεζ μέσα από το χιουμοριστικό της βίντεο τόνισε ότι οι “πραγματικές κοιλιές” επιστρέφουν, αρνούμενη να ακούσει τη συμβουλή της φίλης της που της πρότεινε να “ρουφηχτεί”. Ναι, ρε Σελένα θεότητα, ναι! Στο μεταξύ, το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 4,6 εκατομμύρια προβολές.

Τα σχόλια κάτω από το βίντεο, απελευθερωτικά. “Με κάνεις να νιώθω άνετα στο πετσί μου”, της σχολίασε ένας χρήστης και λογικά φαν της. “Είσαι ίσως το καλύτερο πρότυπο, για να είμαι ειλικρινής”, ένας άλλος. Προφανώς, δεν έλειψαν και όσοι τη θεώρησαν κάτι σαν ιέρεια του body positivity. Και ίσως δεν έχουν τόσο άδικο, αν σκεφτεί κανείς πως στις μέρες μας μεσουρανεί η διαφημισμένη τελειότητα. Το ψέμα της αψεγάδιαστης ομορφιάς που έχουμε φτάσει να πιστεύουμε πως είναι αλήθεια, με την ευκολία ενός -τις περισσότερες φορές- μάταιου scroll.

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως η Γκομεζ είχε επιλέξει να απέχει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τέσσερα χρόνια, αλλά πλέον φαίνεται να θέλει να πάρει το μυαλό των ακόλουθών της μακριά από ανεδαφικές προσδοκίες και να ευαισθητοποιήσει για θέματα όπως η ψυχική υγεία και το body image. Τον περασμένο Απρίλιο, είχε σχολιάσει όσους επιδίδονται χωρίς ιδιαίτερη σκέψη στο body shaming, λέγοντας πως δεν σκοπεύει να απέχει από τα αγαπημένα της φαγητά, μιας και “οι άνθρωποι την κοροϊδεύουν [για το βάρος της] ούτως ή άλλως”.

“Είμαι τέλεια όπως είμαι”, είχε πει και, διάολε, δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο.

@selenagomez

Vaca self

♬ original sound – unwinewithtashak