Η Vogue έβαλε στο εξώφυλλό της την Ολένα Ζελένσκα, χαρακτηρίζοντάς την ως μια γενναία γυναίκα. Το κομμάτι μιλάει αναλυτικά για τον αγώνα της κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και πώς ήταν πάντα στο πλευρό του συζύγου της. Ωστόσο, ακόμα και οι θερμοί υποστηρικτές του αναρωτιούνται αν αυτή είναι η δουλειά του ηγέτη εν καιρώ πολέμου.

https://twitter.com/hashtag/Vogue?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Στη δημοσίευση του περιοδικού με τίτλο ” Πορτρέτο γενναιότητας: Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Olena Zelenska”, ο κορυφαίος ηγέτης της Ουκρανίας ποζάρει με τη σύζυγό του σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ερειπίων του αεροδρομίου του Κιέβου και της επίσημης κατοικίας.Συνολικά υπήρχαν πέντε φωτογραφίες που δημοσίευσε η Vogue με το άρθρο. Όλες οι φωτογραφίες ήταν στημένες και φωτισμένες για να κάνουν τη Ζελένσκα να μοιάζει με μια ισχυρή γυναίκα που στάθηκε δίπλα στον σύζυγό της σε δύσκολες στιγμές. Ωστόσο, οι χρήστες του Διαδικτύου δεν το πήραν καλά και επέκριναν τον τρόπο που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες. Η Vogue δημοσίευσε βίντεο από τη φωτογράφιση, τα οποία έδειχναν πώς ήταν καλά σχεδιασμένη και πώς σκηνοθετήθηκαν οι σκηνές όπου τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες.

https://t.co/DCXWYnzAsK

Δεν είναι λίγοι οι Ουκρανοί που πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη φωτογράφιση είναι εκτός τόπου και χρόνου.Ο Ουκρανός καλλιτέχνης Serge Zakharov μόλις πρότεινε ότι το εξώφυλλο της Vogue θα μπορούσε επίσης να μοιάζει με αυτό. Πρόκειται για την 21χρονη Κατερίνα από το Ternopil. Είναι επίσης γνωστή ως Bird, ένας από τους υπερασπιστές της Μαριούπολης.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών από την Καλιφόρνια Ντέιβιντ Τζίλιο τουίταρε: «Είμαι μπερδεμένος. Ο ουκρανικός λαός έχει κολλήσει σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει, και αντί να εργαστεί για μια σωτήρια λύση, ο Ζελένσκι έχει χρόνο για φωτογραφίσεις με τη Vogue. Αυτός είναι ο ηγέτης «παγκόσμιας κλάσης» για τον οποίο μας έλεγαν τα ΜΜΕ;;»

https://t.co/kKne00qQWf

Οι άνθρωποι επικρίνουν τη γκλαμουριά της συγκεκριμένης φωτογράφιση της Vogue ως ναρκισσιστική, κακόγουστη, προβληματική και ανεπίκαιρη. Κυρίως, ελιτίστικη. Γιατί αυτό το εξώφυλλο δεν αντιπροσωπεύει τον ουκρανικό λαό. Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας διαρκεί πάνω από πέντε μήνες. Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, ο πρόεδρος Ζελένσκι κάλεσε τους πολίτες να πάρουν τα όπλα και να ενταχθούν στον στρατό για να πολεμήσουν τη Ρωσία. Για το ίδιο δόθηκαν όπλα στους πολίτες. Πολλοί στρατιώτες και πολίτες έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου.

Μέσα σε όλο τον πόνο και τα βάσανα κατά τη διάρκεια του πολέμου , ο Ζελένσκι προφανώς σκέφτηκε ότι αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή για να βελτιώσει την εικόνα του κάνοντας μια καλά σχεδιασμένη φωτογράφηση για ένα περιοδικό μόδας; Οι φωτογραφίες θα χρησιμοποιηθούν στο τεύχος Οκτωβρίου 2022 του περιοδικού.