Πότε θα γίνει η κοιλιά μου όπως παλιά; Έχω ακούσει τις φίλες μου, μετά από τις εγκυμοσύνες τους, στο νέο τους ρόλο, να αγχώνονται με τις αλλαγές στο σώμα τους. Να στεναχωριούνται, να παθαίνουν εμμονή, να πέφτουν σε μια λούπα αυτολύπησης και, δυστυχώς, να ντρέπονται. Είτε να φορέσουν το μαγιό τους ή τα ρούχα που αγαπούσαν πριν γίνουν μητέρες. Και φυσικά το άγχος είναι ο πιο εύκολος δρόμος για να υιοθετήσει κανείς κακές διατροφικές συνήθειες, όπως η συναισθηματική υπερφαγία.

Πολλές νέες μητέρες τρώνε τα συναισθήματα τους έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Και είναι αυξημένες. Ζητούν απεγνωσμένα μια ανακουφιστική στιγμή. Σίγουρα ένα σημαντικό βήμα θα ήταν να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές απεικονίσεις της αύξησης βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν σταματούσαμε να ρωτάμε τις εγκυμονούσες πόσα κιλά πήραν θα ήταν ένας εύκολος τρόπος να μην τις στρεσάρουμε. Και να αλλάξει η κουλτούρα σχετικά με τα γυναικεία σώματα. Μερικές φορές, οι άνθρωποι που σχολιάζουν το σώμα, το βάρος ή ακόμα και τον τρόπο ζωής μιας μητέρας το κάνουν πολύ αθώα, νομίζοντας ότι της μεταδίδουν κάποια λόγια σοφίας ή τουλάχιστον την παρακινούν να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης. Και την στρεσάρουν. Το να υπενθυμίζουμε σε μια νέα μητέρα ότι έχει πάρει κιλά δεν είναι κάποια είδηση ​​για εκείνη. Το να της πεις ότι έχει πάρει κιλά, απλώς θα ενσταλάξει μια αρνητική εικόνα σώματος που μπορεί να επιδεινώσει την επιλόχεια κατάθλιψή της.

Η απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη απαιτεί χρόνο. Και δεν είναι αποκλειστικά ένα νούμερο σε μια ζυγαριά. Υγιεινή διατροφή και σωματική άσκηση είναι σίγουρα ένας τρόπος να χάσετε τα επιπλέον κιλά σας. Αυτόν επέλεξε η Μαράια Ρίντλσπριγκερ. Όπως η ίδια έγραψε στο post της στο Instagram η πορεία της είχε πολλά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mariah (@sincerelyymariah)

«Σκεφτόμουν για αρκετό καιρό αυτή την ανάρτηση, δύο μήνες για την ακρίβεια. Την 1η Φεβρουαρίου ξεκίνησα με στόχο να χάσω 12 κιλά μέχρι το τέλος της σεζόν του Γιάννη. Δεσμεύτηκα να πετύχω αυτόν τον στόχο. Γυμνάζομαι 5-6 ημέρες την εβδομάδα, ακολούθησα μια υγιεινή διατροφή και έπινα αποκλειστικά νερό, αλλά το νούμερο στη ζυγαριά δεν κουνιόταν! Απογοητεύτηκα, δεν καταλάβαινα τι έκανα λάθος και ντράπηκα γιατί κάτι που ήταν τόσο εύκολο για μένα στο παρελθόν, τώρα, μου φαινόταν αδύνατο. Αλλά, γύρω στα μέσα Μαΐου, έβλεπα τις διαφορές στον καθρέφτη. Οι φίλοι και η οικογένειά μου σχολίαζαν ότι έδειχνα καλά. Αισθανόμουν υπέροχα, σωματικά, αλλά η ζυγαριά δεν κουνιόταν! Ένιωθα ότι ήθελα να τα παρατήσω, αλλά ο καθρέφτης μου έλεγε ότι η ζυγαριά έλεγε ψέματα και το σώμα μου μου έλεγε να συνεχίσω. Συνειδητοποίησα ότι η ζυγαριά δεν είναι το παν, ειδικά αν μπορώ να δω και να νιώσω τα αποτελέσματα. Μαθαίνω να αγαπώ αυτό το νέο σώμα και μπορεί να μην πέτυχα τον στόχο μου στη ζυγαριά, αλλά πέτυχα τους μικρότερους στόχους μου και γίνομαι η υγιής γυναίκα που είχα βάλει στόχο να γίνω! Δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω και να συνεχίσω να τα καταφέρνω χωρίς τόσους πολλούς ανθρώπους να με βοηθούν. οπότε σε όλους εσάς θα ήθελα να πω ευχαριστώ και είμαι για πάντα ευγνώμων. Μπορεί να μην νιώθω ακόμα ικανοποιημένη με το νέο μου σώμα, αλλά μαθαίνω να το αγαπώ και να το φροντίζω κάθε μέρα! Αν είστε σαν εμένα και δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που θέλετε, ΜΗΝ τα παρατάτε, το σώμα σας είναι όμορφο και μαγικό! Ευχαριστώ κάθε άνθρωπο που με βοήθησε να αγκαλιάσω και να ερωτευτώ το “σώμα της μαμάς”».

Μετά από τόσες επώνυμες γυναίκες που έχασαν γρήγορα τα κιλά της εγκυμοσύνης τους και -ίσως- δημιουργούν κάποιες μη ρεαλιστικές προσδοκίες που η κοινωνία πιστεύει ότι είναι εφικτές για όλους, είναι ανακουφιστικό αυτό το ποστ. Μπορείς να ταυτιστείς.