Η Νάταλι Πόρτμαν δεν κλήθηκε ποτέ να πάρει βάρος για έναν ρόλο, οπότε η ηθοποιός ήταν έτοιμη για την πρόκληση όταν της δόθηκε ο ρόλος του The Mighty Thor στο Thor: Love and Thunder . “Είναι πολύ ασυνήθιστο και υπέροχο να αναλαμβάνεις να πάρεις όγκο ως γυναίκα. Οι περισσότερες από τις μεταμορφώσεις του σώματος που καλούμαστε να κάνουμε είναι να χάσουμε βάρος και υπάρχει μια συναισθηματική και κοινωνιολογική συσχέτιση σε αυτό.” Είπε σε συνέντευξη τους στους Times.

Αυτός ήταν ένας σπάνιος ρόλος ακόμη και για μια βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό που άρχισε να εργάζεται σε ηλικία 12 ετών και σήμερα σε ηλικία 41 ετών, έχει σημειώσει μια σχεδόν 30ετή καριέρα που κυμαινόταν από υπερπαραγωγές όπως το Star Wars έως τους ρόλους της σε Black Swan , Jackie , The Garden State και Closer . «Ήταν απίστευτο να παίξω αυτή τη δυνατή υπερηρωίδα. Είναι σπάνιο να έχεις τέτοιου είδους ευκαιρίες γενικά και ιδιαίτερα ως γυναίκα, είναι ακόμα πιο σπάνιο. Ένιωσα λοιπόν πραγματικά τυχερή. Και συνέχιζα να ευχαριστήσω τον Taika (Waititi, τον σκηνοθέτη της ταινίας) κάθε μέρα, έλεγα, “Αυτό είναι τόσο ωραίο!”».

https://twitter.com/hashtag/ThorLoveAndThunder?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Δεν ήταν σίγουρο να διαβάζει κριτικές για τις πρώτες της ταινίες και οι δημοσιογράφοι να αναφέρονται στο στήθος της. «Θυμάμαι ότι διάβασα μια κριτική για εμένα όταν ήμουν περίπου 13 ετών που μιλούσε για το στήθος μου. Νομίζω ότι, εκείνη την εποχή, ήταν πολύ φυσιολογικό… Κομμάτι του σεξισμού ήταν το είδος των ρόλων που γράφονταν και, επίσης,  ο τρόπος με τον οποίο οι δημοσιογράφοι ένιωθαν ότι δικαιούνται να μιλήσουν για το σώμα μιας γυναίκας».

Έχει εκατοντάδες ιστορίες παρενόχλησης και σεξισμού στο Χόλιγουντ να διηγηθεί και πλέον το κάνει. Ένας σκηνοθέτης της είπε κάποτε «Είσαι εξαντλητική», επειδή εξέφρασε τη γνώμη της σε μια συνάντηση, όταν οι άνδρες ηθοποιοί στην ίδια συνάντηση δεν είχαν την ίδια μεταχείριση όταν εξέφρασαν τις διαφωνίες τους. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Marvel για την φεμινιστική εκπροσώπηση.

https://t.co/2XJ0tsq6Ma

Η Τέσα Τόμσον, η Μπρι Λάρσον και η Νάταλι Πόρτμαν είναι όλες ιδρυτικά μέλη του Time’s Up και ισχυροί υποστηρικτές της διαφορετικότητας και της ισότητας, με τεράστιους ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα ζητήσουν ίση μεταχείριση. Φρεσκάρουν σοφά τη franchise γιατί το χρειάζεται και συνειδητοποιούν ότι η συνηθισμένη συνταγή –λευκή, μελαγχολική, αρσενική εστίαση, υπερήρωα που σώζει τον κόσμο– είναι κουρασμένη και δεν αρέσει σε Gen Z κοινό.