Η Κάμερον Ντίαζ ήταν καλεσμένη στο podcast Second Life και θυμήθηκε τη χρονιά που πέρασε ως μοντέλο πριν τον ρόλο της στο The Mask. Η 49χρονη είπε ότι μετά βίας μπορούσε να πληρώνει το ενοίκιο της ενώ ζούσε στο Παρίσι τη δεκαετία του ’90. «Ήμουν εκεί έναν ολόκληρο χρόνο και δεν δούλεψα μια μέρα», είπε. « Δεν μπορούσα πάρω ένα casting για να βγάλω τα έξοδά μου».

Η μόνη δουλειά που έκλεισε ήταν κάπως περίεργη. Της έδωσαν μια κλειδωμένη βαλίτσα που της είπαν ότι ήταν γεμάτη με ρούχα, υποτίθεται. Η Ντίαζ πέταξε από τη Γαλλία στο Μαρόκο με μια ύποπτη βαλίτσα, με αποτέλεσμα οι Μαροκινοί αξιωματούχοι να τη ρωτήσουν σε ποιον ανήκουν οι αποσκευές και αν μπορούσε να τις ανοίξει. Προσποιήθηκε ότι δεν ήταν η δική  της αποσκευή και δεν είχε ιδέα ποιανού ήταν.

Λίγο μετά το περιστατικό στο Μαρόκο, η Ντίαζ, 21 ετών, πήρε το ρόλο στο The Mask κι έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε ταινίες όπως το There’s Something About Mary, το Charlie’s Angels, το Bad Teacher και το Gangs Of New York, και έγινε μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς της δεκαετίας του 1990 και του 2000.

https://twitter.com/CameronDiaz?ref_src=twsrc%5Etfw

Η ηθοποιός δέχθηκε να «αποσυνταξιοδοτηθεί». Μαζί με τον Τζέιμι Φοξ, θα πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία δράσης Back in Action του Netflix, σε σκηνοθεσία Σεθ Γκόρντον. Οι δύο ηθοποιοί συνεργάστηκαν στο αθλητικό δράμα του 1999 “Any Given Sunday” και το ριμέικ “Annie” του 2014, που ήταν ο τελευταίος κινηματογραφικός ρόλος της Diaz πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.