Η Florence Pugh βρέθηκε στo show μόδας του Valentino στη Ρώμη πριν λίγες μέρες και σαν μια γυναίκα που φόρεσε ένα φούξια, see-through φόρεμα, ενός εμβληματικού οίκου, ανέβασε μια σειρά από φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα στο Instagram. Αυτό δεν πήγε και τόσο καλά. Όχι, κανείς δεν είπε πως το φόρεμα της ηθοποιού, ή μάλλον του οίκου, δεν ήταν όμορφο, ούτε τους τύφλωσε το έντονο φούξια χρώμα. Το πρόβλημα προέκυψε από το γεγονός ότι το φόρεμα άφηνε ακάλυπτο το στήθος της. Τότε μερικοί (αρκετοί) άντρες θεώρησαν πως οφείλουν να έχουν λόγο για τα «μικρά στήθη» της Pugh. 

Ανεβάζοντας τις φωτογραφίες και γνωρίζοντας πως οι γυναικείες θηλές φτάνουν στα όρια του ταμπού στο Instagram, έγραψε ως λεζάντα κάτω από τις εικόνες αν «τεχνικά είναι καλυμμένες;». Βέβαια, αυτή δεν θα ήταν η μοναδική φορά που θα χρειαζόταν να γράψει για αυτό. Επέστρεψε, αφού μάλλον απηύδησε από πολλά «αποψιούχα» για το σώμα και το στήθος της σχόλια. Και τα είπε όλα. 

Η απάντηση της Pugh:

«Ακούστε, ήξερα όταν φόρεσα αυτό το απίστευτο φόρεμα Valentino, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην υπάρξουν σχόλια γι’ αυτό. Άσχετα με το αν ήταν θετικά ή αρνητικά, όλοι ξέραμε τι κάναμε. Ήμουν ενθουσιασμένη που το φορούσα, δεν είχα το παραμικρό άγχος. Ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε καν τώρα. Αυτό που είχε πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς, είναι πόσο εύκολο είναι για τους άντρες να καταστρέψουν εντελώς το σώμα μιας γυναίκας δημοσίως, περήφανα, ώστε να το δουν όλοι. Το κάνετε ακόμα κι αν έχετε τους τίτλους εργασίας σας και τα emails σας στο bio;», έγραψε αρχικά. 

«Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δεν είναι η τελευταία, που μια γυναίκα θα ακούσει όλα όσα είναι λάθος με το σώμα της από ένα πλήθος αγνώστων, αλλά αυτό που είναι πράγματι ανησυχητικό, είναι το πόσο χυδαίοι μπορεί να είστε ορισμένοι άντρες.

Ευτυχώς, έχω συμβιβαστεί με τις πολυπλοκότητες του κορμιού μου, που ουσιαστικά με κάνουν αυτό που είμαι. Είμαι χαρούμενη με όλες τις “ατέλειες” που δεν άντεχα καν να βλέπω όταν ήμουν 14ετών.», έγραψε.

Συνεχίζοντας:

“Ζω στο σώμα μου εδώ και αρκετό καιρό. Ξέρω καλά το μέγεθος του στήθους μου και δεν με τρομάζει. 

Το πιο ανησυχητικό είναι…Γιατί φοβάσαι τόσο το στήθος; Μικρό; Μεγάλο; Αριστερό; Δεξί; Μόνο ένα; Ίσως κανένα; Τι. Είναι. Τόσο. Τρομακτικό.
Με κάνει να αναρωτιέμαι τι σας συνέβη που σας δίνει τέτοια χαρά να εκφράζετε τόσο δυνατά τη δυσαρέσκειά σας για το μέγεθος του στήθους και του σώματός μου..;

Είμαι πολύ ευγνώμων που μεγάλωσα σε ένα νοικοκυριό με πολύ δυνατές, υποστηρικτικές γυναίκες με καμπύλες. Μεγαλώσαμε για να βρίσκουμε δύναμη στις πτυχές του σώματός μας. Να εκφράζουμε πόσο άνετα νιώθουμε. Πάντα ήταν η αποστολή μου σε αυτή τη βιομηχανία να λέω “χεσ’ το αυτό κι εκείνο”, κάθε φορά που κάποιος περιμένει το σώμα μου να μεταμορφωθεί σε μια άποψη για το τι είναι καυτό ή σεξουαλικά ελκυστικό.
Φόρεσα αυτό το φόρεμα γιατί ξέρω.

Αν το 2022 είναι τόσο εύκολο για σας να είστε κακοποιητικοί δημόσια απέναντοι στις γυναίκες, τότε η απάντηση είναι ότι εσείς δεν ξέρετε.
Μεγαλώστε. Σεβαστείτε τους ανθρώπους. Σεβαστείτε τα σώματα. Σεβαστείτε όλες τις γυναίκες. Σεβαστείτε τους ανθρώπους. Η ζωή θα γίνει πολύ πιο εύκολη, το υπόσχομαι.

Και η αιτία για όλα αυτά είναι δύο χαριτωμένες, μικρές ρώγες.

Ω! Η τελευταία φωτογραφία είναι για όσους νιώθουν πιο άνετα όταν αυτή η ίντσα πιο σκούρου δέρματος είναι καλυμμένη.”

Florence, λέμε να το εκτυπώσουμε αυτό.