Μια εβδομάδα μετά το Roe v. Wade America, ένα 10χρονο κορίτσι αναγκάστηκε να ταξιδέψει από το Οχάιο στην Ιντιάνα λόγω της απαγόρευσης των εκτρώσεων έξι εβδομάδων. Η απαγόρευση, η οποία δεν επιτρέπει εξαιρέσεις για βιασμό, τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Παρασκευή. Από την Παρασκευή, οι κλινικές αμβλώσεων όπου εργάζεται η Δρ. Katie McHugh, μια ανεξάρτητη μαιευτήρας-γυναικολόγος, έχουν δει «ένα τρελό αριθμό αιτημάτων» από εγκύους στο Κεντάκι και το Οχάιο, όπου είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει άμβλωση.

Η Δρ. Κέιτλιν Μπέρναρντ, μαιευτήρας-γυναικολόγος της Ινδιανάπολης, δέχθηκε μια κλήση από έναν συνάδελφο, γιατρό στο Οχάιο. Είπε στο Columbus Dispatch ότι τη Δευτέρα, έλαβε μια κλήση από γιατρό στο Οχάιο που ρωτούσε αν η Μπέρναρντ μπορούσε να δει τη 10χρονη ασθενή τους, η οποία ήταν έγκυος έξι εβδομάδων και τριών ημερών. και να παρέχει στο παιδί (θύμα κακοποίησης) μια άμβλωση. Επειδή η άμβλωση παραμένει νόμιμη στην Ιντιάνα, η Μπέρναρντ μπόρεσε να βοηθήσει τη 10χρονη επιζώσα βιασμού. Η είδηση ​​για το ταξίδι πολλών ωρών του 10χρονου παιδιού για να λάβει φροντίδα για την άμβλωση έρχεται καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του Οχάιο κινήθηκε την Παρασκευή για να επικυρώσει την απαγόρευση των έξι εβδομάδων της πολιτείας. Τους τελευταίους μήνες, οι Ρεπουμπλικάνοι αποκαλούσαν την εγκυμοσύνη από βιασμό «ευκαιρία».

Αυτή η κρατική βία που ασκείται στα σώματα των επιζώντων παιδιών είναι η αναπόφευκτη συνέπεια των απαγορεύσεων των αμβλώσεων – αυτό είναι το παρόν και το μέλλον στο οποίο μας έχουν καταδικάσει οι Ρεπουμπλικάνοι.

https://t.co/CGywRbG939