Το βασικό ερώτημα είναι ένα. Γιατί αφήνουμε (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) έναν αριθμό στη ζυγαριά να μας κάνει χαρούμενους, λυπημένους, να μας τρομάζει, να μας αγχώνει και να καθορίζει τη διάθεσή μας και την εικόνα μας τόσο πολύ; Ευτυχώς, οι χρήστες του TikTok πέρα από τα χορευτικά τους, τις συνταγές και τα κόλπα για μαλλιά και μακιγιάζ κάνουν μεγάλο αγώνα για την αποδοχή όλων των σωμάτων και αγκαλιάζουν το κίνημα του body positivity.

Και στην πιο πρόσφατη τάση της εφαρμογής, οι γυναίκες μοιράζονται τα κιλά τους προκειμένου να μετατοπίσουν την εστίαση από τους αριθμούς και να δείξουν ότι το βάρος στη ζυγαριά θα μπορούσε να φαίνεται εντελώς διαφορετικό ανάλογα με το ύψος σου και το σωματότυπό σου.

Οι γυναίκες άνω των 90 κιλών ανεβάζουν βίντεο με τίτλο: «Μοιράζομαι το πραγματικό μου βάρος για να δώσουν στις γυναίκες που είναι πάνω από 90 κιλά χώρο στα social media». Το μοντέλο Marie Temara που είναι 1.89 αποκάλυψε ότι ζυγίζει 90 κιλά. Η διαδικτυακή τάση έγινε viral καθώς η συζήτηση συνεχίζεται γύρω από το βάρος και πόσο είναι μια ένδειξη της υγείας και ευεξίας– δηλαδή τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), ο οποίος υπολογίζει εάν κάποιος έχει «υγιές βάρος» με βάση το ύψος και το βάρος. Πολλοί ειδικοί υποστήριξαν ότι ο ΔΜΣ αποτυγχάνει να λάβει υπόψη άλλες επιπτώσεις στην υγεία, όπως το ποσοστό σωματικού λίπους. Ο ΔΜΣ αποτυγχάνει να υπολογίσει πού αποθηκεύεται το λίπος στο σώμα, ούτε διακρίνει το λίπος από τους μυς.

 

@marietemara4.0 I love this trend☺️ #womensweight #tall #fyp #tallgirl #elfitup #fanedit #howto I’m not a minor & this is a swimsuit, TikTok @d1breeder ♬ original sound – caesar