Το άγχος του βάρους κυνηγά τις γυναίκες, είτε το έχουν επιλέξει είτε όχι. Και μεταξύ μας, συνήθως δεν το επιλέγουν. Το επιλέγει η πατριαρχία και τα ουτοπικά στάνταρ ομορφιάς για εκείνες. Έχοντας πει αυτό, πάμε στο θέμα μας. Ένα βίντεο από τα 90s, συγκεκριμένα από την -κάπως ντροπιαστική- τηλεόραση του 1999 έγινε για κάποιο λόγο viral στο σήμερα. Σε αυτό ο παρουσιαστής Κρις Έβανς ζυγίζει τη Βικτόρια Μπέκαμ στον τηλεοπτικό αέρα, ώστε να δει αν έχει επανέλθει στα κιλά της λίγους μήνες μετά την εγκυμοσύνη της. Ναι. Έγινε.

«Πολλά κορίτσια θέλουν να ξέρουν, γιατί δείχνεις φανταστική και πάλι», της λέει. «Πώς ξαναβρήκες τη φόρμα σου μετά τη γέννα;», τη ρωτάει. Τι να κάνει και η Βικτόρια; Αρχίζει να αναλύει τη ρουτίνα της προπόνησής της και να αρνείται τις φήμες ότι ο σύζυγός της, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, τη βοήθησε να προπονηθεί. Γιατί τι να ρωτήσεις μια γυναίκα; Πώς διατηρεί το σώμα της. Γιατί πώς να πιστέψεις ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν άντρα να τη βοηθήσει σε αυτό, στο κάτω κάτω; Μετά ο παρουσιαστής τη ρωτάει: «Είναι το βάρος πίσω στο φυσιολογικό;».

Ναι, η Μπέκαμ απάντησε ότι όντως έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης, με τον παρουσιαστή να τη ρωτάει: «Μπορώ να τσεκάρω; Σε πειράζει;» και να φέρνει ζυγαριά. Η Μπέκαμ εμφανώς αμήχανη, προτιμάει να μην, του τονίζει πως έχει κάνει ακριβώς το ίδιο -παραβιαστικό αν μας ρωτάς- πράγμα στη Geri Halliwell, τη bandmate της, η οποία είχε ανοιχτά μιλήσει για τη διατροφική της διαταραχή, σε άλλη εκπομπή. «Αυτό είναι τραγικό», λέει η Μπέκαμ και μετά, τι να κάνει, ανεβαίνει στη ζυγαριά με τον Έβανς να διαβάζει το ακριβές της βάρος. Τόσο μπροστά στο live κοινό, όσο και στο τηλεοπτικό. Εσείς; Περικυκλωμένοι από πόσους αγνώστους ακριβώς ανεβαίνετε στη ζυγαριά;

Πρόσφατα, η ίδια, με αφορμή το γεγονός ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα έγινε viral, σε συνέντευξη που έδωσε στη Vogue Australia, ανέφερε: «Πήγα σε ένα τηλεοπτικό show που λεγόταν “Don’t Forget Your Toothbrush” με τον Κρις Έβανς πολλά χρόνια πριν και είχα μόλις κάνει τον Brooklyn και είχα χάσει πολύ βάρος μετά. Συνέβη και στη μαμά μου μετά τις εγκυμοσύνες. Δεν σημαίνει πως έχεις κάποια διατροφική διαταραχή», τόνισε. «Με ανάγκασσε να σταθώ σε ζυγαριές για να ζυγιστώ», συνέχισε. «Μπορείς να το φανταστείς αυτό να συμβαίνει στις μέρες μας;». Ας είμαστε λίγο αντικειμενικοί. Όχι. Ευτυχώς όχι.