Κάποια από αυτά είναι σχεδόν για γέλια γιατί απλά δεν υπάρχει η γυναίκα που ονειρεύονται. Είναι σαν αυτές τις τέλειες γυναίκες που σχεδίαζαν δόλιοι γραφίστες στα περιοδικά του Κωστόπουλου που πετάξαμε όλοι από το πατάρι όταν έπρεπε. Με το στήθος της Πάμελα και τα πόδια της Έλ Μακφέρσον, ανύπαρκτες δηλαδή. Οι πιο συχνές, τόσο συχνές που σε πιάνουν χασμουρητά όποτε τα ακούς, μη ρεαλιστικές απαιτήσεις είναι οι εξής δέκα. Εννοείται δεν είναι όλοι οι άνδρες ίδιοι. Εννοείται ότι κάποιοι είναι απλά σεξιστές. Και τους ετοιμάσαμε μια λίστα.

Να μην τρώει μόνο σαλάτες αλλά να ζυγίσει 54 κιλά

Θυμάστε κάτι διαφημίσεις φαστ φουντ με την Κέιτ Άπτον να τρώει ένα τσίζμπεργκερ; Αυτές έχουν δημιουργήσει αυτή τη φαντασία ότι μπορείς να φας και 900 θερμίδες και να έχεις το σώμα της Πάμελα. Μπορείς αν γυμνάζεσαι 2-3 ώρες καθημερινώς ή έχεις μεταβολισμό 20χρονης. Οι υπόλοιπες γυναίκες τρώμε μια φορά την εβδομάδα το μπέργκερ, χωρίς ενοχές. 

Να θέλει πάντα σεξ μαζί του, ειδάλλως είναι ασέξουαλ

Για να θέλει κάποιος να κάνει συναινετικό σεξ πρέπει να του έχεις προκαλέσει την επιθυμία. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό, λέγε στους φίλους σου ότι είσαι single από επιλογή. Όχι, δική σου.

Να φλερτάρουν οι σερβιτόρες μαζί του

Καμία γυναίκα (σχεδόν καμία, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για κανέναν) δεν πήγε να παραγγείλει καφέ σε ένα μαγαζί και σκέφτηκε να την πέσει στον μπαρίστα ή ότι επειδή της χαμογέλασε την ποθεί. Κάποιοι άνδρες που ξέρω όταν παραγγέλνουν σε μια φοιτήτρια ή επαγγελματία της εστίασης που κάνει την δουλειά της, φαντασιώνονται ότι μαζί με τον εσπρέσο ή το τζιν τόνικ θα τους δώσει και το τηλέφωνό της. Κρίμα.

Να κοιμηθεί μαζί του επειδή πλήρωσε ένα γεύμα

Εκτός κι αν βγήκες με σεξεργάτρια κι αυτή ήταν η συμφωνία σας, καμία γυναίκα δεν είναι υποχρεωμένη να σε ανταμείψει για κάτι. Κι αν αυτό περιμένεις, λυπάμαι, έχεις καταλάβει πολλά πράγματα λάθος.

Να νιώθουν κολακευμένες για κάθε κομπλιμέντο που τους κάνουν στη δουλειά

Δεν ντύθηκα για σένα, δεν χτενίστηκα για σένα, δεν φόρεσα το άρωμα μου για να με σνιφάρεις. Δεν έχασα την αυτοπεποίθησή μου στη διαδρομή από το σπίτι μου στην δουλειά και δεν ζητώ την έγκρισή σου για τα ρούχα μου. Δεν είμαι υποχρεωμένη να σου χαμογελάσω επειδή σου αρέσει το άρωμα μου.

Να μην ζητάνε πολλά

Όπου ακούς σε παρέα άνδρα να λέει ότι ψάχνει μια γυναίκα που να μην ζητάει πολλά και να είναι σαν τη μάνα του, τρέξε, προφασίσου ότι έπαθες διάρροια και φύγε. Προφανώς, θέλει να μην έχεις άποψη για τίποτα. Να μην αποπειραθείς καν να ζήσεις φυσιολογικά μαζί του. Είναι τσιγκούνης και μίζερος, κυρίως, μισογύνης. Ναι, έχει τεράστιο εγώ. Από αυτούς που θα σε πηγαίνουν σε ταβέρνα και θα σου λένε «βασίλισσα σε έχω». Και όχι, δεν θέλουμε να μην πληρώνουμε το λογαριασμό. Δεν ζούμε εμείς στο 1960.

Να του φέρεσαι με στοργή επειδή δεν είναι σαν τους άλλους

Αν σε έχει πείσει ότι είναι διαφορετικός με love bombing και τόση προσοχή που πλέον περνάς όλη τη μέρα σου με μηνύματα και εκπλήξεις γιατί βρήκες τον έναν, καλή τύχη. Μάλλον, είσαι θύμα ψυχολογικής κακοποίησης, αν ακούς καθημερινά το «εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους άνδρες».

Να περιμένει αντάλλαγμα σεξ επειδή σε βοήθησε να βρεις δουλειά

Η πατριαρχία προσωποποιημένη. Είναι σεξουαλική παρενόχληση.

Να μην ντύνεσαι προκλητικά

Το σώμα σου είναι δικό σου. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σου επιβάλλει τις απόψεις του. Αν τον ενοχλεί το μήκος της φούστας σου, έχει κάποια άλυτα θέματα και γι αυτό υπάρχουν τόσοι ψυχολόγοι στην Ελλάδα.

Να τον θέλει ακόμη η πρώην του

Παραισθήσεις.